Van Marwijk voor tweede wereldtitel

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 juli, 2010 | Gepost om 10:47 uur | 53 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk kan zondag voor de tweede keer in zijn leven tot wereldkampioen gekroond worden. Met Nederland treft hij in de WK-finale Spanje. Eerder legde hij op een totaal ander gebied al eens beslag op de mondiale titel.

Voorspel de wedstrijd Nederland – Spanje

En ontvang een Bonus van 50 euro.

Van Marwijk fronste even zijn wenkbrauwen, toen hij tijdens de persconferentie vooraf aan de WK-finale werd geconfronteerd met een eerdere wereldtitel. De bondscoach veroverde in het verleden namelijk met zijn vader het wereldkampioenschap klaverjassen.

“Ik had veel verwacht van de persconferentie, maar dit had ik niet verwacht. Lijkt me ook niet echt relevant om daar op in te gaan. Maar het was wel een leuke ervaring”, lachte Van Marwijk.

De WK-finale schrijft de bondscoach toch iets hoger aan. “Dit is het belangrijkste moment in mijn voetballeven tot nu toe. Dat is nogal wat. Maar dat geldt voor alle spelers. Het is enorm bijzonder. Maar aan de andere kant benader ik het wel als een gewone wedstrijd. We bereiden ons optimaal voor en doen geen andere dingen. Vandaag hadden we hetzelfde programma als altijd.”

Ook werd de coach nog even herinnerd aan de verloren finales van Oranje in 1974 en 1978. Of de bondscoach daar nog aan terugdenkt. “In de halve finale tegen Uruguay heb ik dat wel even gedaan, ja”, beaamde Van Marwijk. “Maar nu ben ik alleen bezig met deze wedstrijd. Ik denk ook niet dat de spelers alleen maar denken aan het verleden. Extra motiveren hoef ik ze daar niet mee.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!