Van Marwijk: We gaan voor de finale

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juli, 2010 | Gepost om 19:09 uur | 129 keer bekeken
De missie van Bert van Marwijk ligt nog altijd op koers. Vrijdag versloeg Oranje Brazilië en daarmee plaatste het Nederlands elftal zich voor de halve finales: 2-1.

“Ik heb twee jaar terug gezegd: we hebben een missie. Misschien werd ik toen uitgelachen, maar we willen wereldkampioen worden. Je moet ergens in geloven. In deze wedstrijd heb je alles kunnen zien. In het begin waren we onszelf niet. Na 25 minuten gooiden we de schroom van ons af. Op dat moment zei ik tegen Frank de Boer dat ik blij was dat het maar 1-0 was. Toen wist ik het: we hebben een kans”, reageert Van Marwijk tegenover de NOS.

“De tweede helft zie je hoe goed we zijn. We hadden zelfs vier, vijf goals kunnen maken. Dan zie je dat we mentaal sterk zijn. We staan in de halve finale, we verslaan Brazilië”, glunderde Van Marwijk. De bondscoach kreeg kort voor de aftrap een tegenvaller te verwerken. Joris Mathijsen haakte in de warming-up af met een blessure en werd vervangen door André Ooijer.

“Daar wil ik me niet achter verschuilen”, zegt Van Marwijk. “Niemand haalt ons uit ons evenwicht, wat er ook gebeurd. Zij waren in het begin iets slimmer, iets professioneler. Het grote verschil kon je zien bij Gregory van der Wiel. In de eerste helft was hij voorzichtig, in de tweede helft toonde hij initiatief.”

Al snel blikte Van Marwijk alweer vooruit. “We kijken alleen maar naar de volgende wedstrijd. We gaan ons maximaal voorbereiden. Vanavond hebben we feest, dan richting we ons op de volgende wedstrijd.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!