Van Marwijk: We hebben er vertrouwen in

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juli, 2010 | Gepost om 16:56 uur | 121 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk wilde donderdag niet zeggen wie volgens hem favoriet is in de finale van het WK tussen Nederland en Spanje. “Dat soort dingen houden me niet bezig. Het doet er ook niet zo veel toe.”

“Zonder enige twijfel de belangrijkste wedstrijd van mijn leven.” Zo noemde bondscoach Bert van Marwijk de WK-finale van zondag tussen Nederland en Spanje. “Op dit podium in de eindstrijd spelen is iets heel bijzonders. Dat besef ik heel goed.”

Toch kon en wilde hij nog niet onder woorden brengen wat het voor hem persoonlijk betekent. “Eerlijk gezegd sta ik daar ook nog niet zo bij stil. Het enige wat nu belangrijk is, is dat we de volgende wedstrijd winnen. Daarna ga ik er wel eens over nadenken wat het allemaal met mij heeft gedaan.”

Op de vraag wat mooier is, als trainer of als speler een WK-finale meemaken, was Van Marwijk duidelijk. “Wat mij betreft als speler. Ik blijf voetballer. Het is altijd weer genieten als ik op de training tegen een bal kan trappen.”

De bondscoach verklaarde ‘vol vertrouwen’ voor de WK-finale te zijn. “We zijn al twee jaar bezig met een bepaald proces. Het gaat steeds beter. Vanaf het begin dat we in Nederland zijn begonnen met de voorbereiding op het WK is de stemming bijzonder goed. Het ziet er allemaal prima uit.”

Het spel van Oranje noemde hij ‘goed’. “Bijna elke wedstrijd krijgen we veel kansen en hadden we ruimer kunnen winnen. Als we de kansen beter hadden benut, was iedereen misschien nog blijer geweest over ons spel. Maar wel liggen op schema.”

Van Marwijk zei donderdag ‘veel respect’ te hebben voor Spanje, de tegenstander van Nederland in de WK-finale van zondag. “Volgens mij is dit het beste elftal van de laatste jaren.”

Hij noemde het een uitdaging om tegen Spanje te spelen. “Voor ons is dit een heel mooie tegenstander. Het spel van Spanje lijkt in zekere zin wel op dat van ons.”

Van Marwijk noemde de zege van Spanje in de halve finale op Duitsland terecht. “De Spanjaarden waren zonder enige twijfel beter.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!