Van Marwijk: Zweden volkomen kansloos

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 13 oktober, 2010 | Gepost om 9:59 uur | 53 keer bekeken
De fraaie overwinning van Nederland op Zweden stemde bondscoach Bert van Marwijk tevreden. ‘We hadden er zes of zeven kunnen maken.’

Van Marwijk kon er vrede mee hebben dat Oranje het laatste kwartier gas terugnam. ‘Ik denk dat het daarvóór meer dan voortreffelijk was’, aldus de bondscoach voor de camera van SBS6.

‘Zo willen we altijd spelen. Maar nu maak je ook de doelpunten’, vervolgde Van Marwijk. ‘Daar hangt veel van af. Het wordt allemaal gemakkelijker en meer relaxed. We hadden er zes of zeven kunnen maken. We hebben de tegenstander volkomen kansloos gelaten.’

‘Ik was benieuwd’, zei Van Marwijk over de samenwerking tussen Rafael van der vaart, Mark van Bommel en Wesley Sneijder op het middenveld. ‘Ik voelde het aan ze om dat zo samen te doen. Vandaag hebben ze het bewezen.’

Ibrahim Afellay kende een mooie avond. Met een assist en zijn eerste twee doelpunten als international drukte de PSV’er een stempel op de wedstrijd. ‘Het is heel mooi in een heel belangrijke duel zo’n wedstrijd op de mat te leggen.’

Afellay rende na zijn eerste doelpunt naar reserve Khalid Boulahrouz. ‘Boulah zei vooraf tegen me dat ik honderd procent zeker mijn eerste interlandgoal zou maken’, gaf de gelukkige aanvaller uitleg. ‘Ik voel me goed en dat resulteert in zulke acties. Dat komt ook door je teamgenoten. Die spelen me veel aan en laten me op mijn gemak voelen.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!