Hiddink: Resultaat is onbelangrijk

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 17 november, 2010 | Gepost om 9:47 uur | 51 keer bekeken
Bondscoach Guus Hiddink van Turkije ziet de oefeninterland tussen Nederland en Turkije, woensdag in de Amsterdam Arena, vooral als een goede test om jonge talenten aan het werk te zien.

Na een teleurstellend begin van de EK-kwalificatiecyclus, waarin onder meer onverwacht van Azerbeidzjan werd verloren, is hij de Turkse nationale ploeg flink gaan verjongen.

Volgens Hiddink stond die verjonging sowieso al op het programma, zelfs al had zijn team wel van Duitsland en Azerbeidzjan gewonnen. “Met name die tweede nederlaag heeft dat proces hoogstens versneld”, zei de keuzeheer dinsdag. Hiddink wist met Turkije wel van Kazachstan (3-0) en België (3-2) te winnen.

“Het resultaat tegen Oranje is niet belangrijk”, zei Hiddink. “We gaan vooral voor een goede wedstrijd. Ik weet dat Nederland een heel sterke tegenstander is, maar ik verlies liever van een zware tegenstander dan dat een overwinning op een minder land de realiteit verdoezelt.”

Hiddink kwam in de Turkse pers meteen onder druk te staan. Als voormalig bondscoach van Zuid-Korea en Rusland weet hij echter precies hoe het er in zulke ‘exotische’ landen aan toe gaat. “Die weerstand is normaal. Je moet je in het begin goed oriënteren. Het is belangrijk dat de afspraken die je met elkaar maakt niet door emoties van buitenaf worden geleid.” De Turkse bond staat naar eigen zeggen volledig achter hem. “De president is een nuchtere man. Dat werkt erg plezierig.”

De voormalig bondscoach van Nederland uitte enkele weken geleden kritiek op de speelwijze van het Nederland elftal op het WK in Zuid-Afrika. Oranje speelde volgens hem geen mooi voetbal. Maar in de aanloop naar de oefeninterland sprak hij vooral lovend over het elftal van Bert van Marwijk. “Nederland heeft dan ook al twee jaar hetzelfde team. Dat is een groot voordeel. Daarom wil ik ook zien of mijn team die machine aan kan.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!