Oranje langs Turkije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 17 november, 2010 | Gepost om 23:30 uur | 66 keer bekeken
Nederland sloot een weinig boeiend oefenduel met Turkije winnend af. Een goal van Klaas-Jan Huntelaar kort na rust was genoeg voor de 1-0 overwinning. Flinke tegenvaller was de blessure die Joris Mathijsen opliep.

Ondanks de matige vertoning brak Oranje niet met een aangename gewoonte. De formatie boekte alweer de veertiende zege van 2010. Alleen het allerbelangrijkste duel ging verloren. Andrès Iniesta schonk Spanje na 117 minuten voetballen in de WK-finale de wereldtitel.

Voor het eerst onder bondscoach Bert van Marwijk kon Oranje zich moeilijk motiveren voor een interland die op een overvolle kalender van competitiewedstrijden en Europese bekerduels op zijn zachtst gezegd een beetje ongelegen kwam. De nummer twee van de wereld acteerde in een veel te laag tempo en speelde bal vooral voor rust te vaak breed of achteruit.

Het Turkije van bondscoach Guus Hiddink wilde wel graag maar miste de kwaliteiten om de thuisploeg te bestraffen. Het echte vuurwerk kwam van de tribune met tienduizenden Turkse fans, die ondanks waarschuwingen van de stadionspeaker brandende fakkels op het speelveld bleven gooien.

Als excuus voor het matige optreden mocht het Nederlands elftal een waslijst van afwezigen opvoeren. Oranje startte met zes spelers die vier maanden geleden ontbraken tijdens de WK-finale tegen Spanje. Giovanni van Bronckhorst heeft afscheid genomen en Nigel de Jong is pas komend voorjaar weer welkom. Dirk Kuijt, Mark van Bommel en Arjen Robben zijn geblesseerd. Robin van Persie is wel weer fit en viel na rust in.

De aanvaller van Arsenal mocht niet zijn vertrouwde positie centraal in de aanval innemen. Van Marwijk gaf de voorkeur aan Klaas-Jan Huntelaar, die de vorige vier interlands achtmaal doel trof. De spits stelde de bondscoach wederom niet teleur en scoorde in de 52e minuut op aangeven van Hedwiges Maduro, die op de positie van Van Bommel op het middenveld begon (1-0).

De eerste helft leverde slechts twee gevaarlijke momenten op. Doelman Maarten Stekelenburg reageerde na elf minuten attent op een doelpoging van Burak Yilmaz. Wesley Sneijder was bijna succesvol met een snoeihard schot. De spelmaker mocht na rust in de kleedkamer blijven. Umut Bulut en Kazim Kazim waren na de hervatting dichtbij de gelijkmaker maar stuitten op keeper Stekelenburg, de beste man bij de thuisploeg

Opnieuw raakte een international van Oranje ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. Joris Mathijsen ging door zijn enkel en spoedde zich meteen naar een ziekenhuis. Ook Royston Drenthe zal de interland tegen Turkije niet snel meer vergeten. Hij debuteerde in de slotfase voor Oranje.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!