Van Marwijk: Finale nog niet verwerkt

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 17 november, 2010 | Gepost om 10:41 uur | 102 keer bekeken
Bert van Marwijk heeft de verloren WK-finale nog altijd niet volledig verwerkt. Technisch en tactisch is het duel met Spanje volledig geanalyseerd, maar het gevoel van teleurstelling wordt steeds groter.

“In eerste instantie ben je met de finale bezig, met de wedstrijd winnen of verliezen, maar langzamerhand wordt mijn teleurstelling over die tweede plaats steeds groter”, zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf. “Zeker omdat we zo dicht bij de wereldtitel waren, terwijl sommige spelers, zoals Robin van Persie, niet in topvorm staken.”

“We hebben nog steeds verdiend verloren, maar niet kansloos verloren. De kansen waren er om wereldkampioen te worden”, beseft de keuzeheer, die denkt dat de ervaring van de Spanjaarden wellicht de doorslag heeft gegeven. “Hoewel we het nooit zo hebben uitgestraald of gevoeld, dachten we in ons onderbewustzijn na die gewonnen halve finale tegen Uruguay misschien toch iets van: ja, dat hebben we toch maar mooi geflikt die finale.”

“Verder was de WK-finale voor iedereen een onbekend podium met z’n eigen spanning. Gold ook voor de Spanjaarden, maar die wonnen twee jaar daarvoor de Europese titel in Oostenrijk en velen hadden met FC Barcelona het jaar daarvoor de Champions League gewonnen. Die extra bagage kan een rol hebben gespeeld”, aldus Van Marwijk.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!