Doelpunten festijn in voordeel Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 30 maart, 2011 | Gepost om 12:09 uur | 83 keer bekeken
Aan het einde van het schuttersfestijn met Hongarije was het dinsdagavond uiteindelijk Dirk Kuyt die voorkwam dat het Nederlands elftal voor het eerst in veertien kwalificatiewedstrijden onder bondscoach Bert van Marwijk puntenverlies leed (5-3).

De nummer twee van de wereldranglijst sluit het seizoen daardoor af als koploper van groep E van de EK-kwalificatie. Oranje verdedigt na de zomer in de laatste vier groepsduels een ruime voorsprong op de enige overgebleven concurrent Zweden.

Het slotstuk van het tweeluik tussen beide landen was een parodie op de galavoorstelling van vier dagen eerder in Boedapest. Wat het ook probeerde, het Nederlands elftal riep in een ongewijzigde samenstelling slechts sporadisch herinneringen op aan het vloeiende combinatiespel waarmee Barcelona in Spanje de tegenstander bijna wekelijks helemaal tureluurs tikte.

Oranje opende slordig en speelde af en toe ook in een te laag tempo. Toch kreeg de thuisploeg voor rust drie goede doelkansen, waarbij Robin van Persie steeds betrokken was. De aanvaller opende na dertien minuten de score nadat John Heitinga de bal na een hoekschop van Wesley Sneijder met het hoofd had verlengd (1-0).

Van Persie zette vijf minuten later Kuyt alleen voor de Hongaarse doelman en schoot in de 24e minuut rakelings naast. Hongarije grosssierde vooral in overtredingen, maar had na 19 minuten pech dat de Noorse scheidsrechter Sveinn Oddvar Moen een doelpunt van Balazs Dzsudzsák afkeurde. De arbiter vond dat de Hongaren een vrije trap te snel namen.

Oranje verspeelde de voorsprong in de eerste vijf minuten van de tweede helft nadat Ruud van Nistelrooy de geblesseerde Van Persie had vervangen. Eerst was het Gergely Rudolf, die via de benen van Rafael van der Vaart en Erik Pieters raak schoot (1-1). Vervolgens liet diezelfde Pieters de Hongaar Zoltán Gera scoren (1-2). Het antwoord voor Oranje kwam na een uur van Sneijder, de beste man van de thuisploeg. Hij combineerde met tegenstander Kristian Vadocz en zorgde beheerst voor de 2-2.

Het had er in de 72e minuut even van weg dat Van Nistelrooy zijn ploeg via de nooduitgang liet ontsnappen (3-2), maar drie minuten later profiteerde Gera opnieuw van gestuntel in de Nederlandse defensie, invaller Urby Emanuelson in het bijzonder. Uitgerekend in een van zijn mindere interlands zorgde Kuyt met treffers in de 78e en 81e minuut alsnog voor opluchting.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!