Oranje maat te groot voor Hongarije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 maart, 2011 | Gepost om 0:22 uur | 122 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft zich vrijdag op doodeenvoudige wijze ontdaan van Hongarije. Door een ruime 0-4 overwinning is de ploeg van Bert van Marwijk al zo goed als zeker van kwalificatie voor het EK in 2012.

Onverstoorbaar en met prachtig combinatiespel stelde het Nederlands elftal zich vrijdagavond overtuigend kandidaat voor een rechtstreeks ticket voor het EK van volgend jaar zomer in Polen en Oekraïne. Het klasseverschil tussen Oranje en Hongarije was zo groot dat de thuisploeg eigenlijk nog goed weg kwam met de nederlaag van vier doelpunten.

Oranje, koploper in groep E van het EK-kwalificatitietoernooi, vergrootte de kloof met nummer twee Hongarije tot zes punten. Het moet wel heel raar lopen als het verschil dinsdagavond na de return in de ArenA geen negen punten bedraagt.

Het Nederlands elftal riep aan het einde van een mooie lentedag in Boedapest af en toe herinneringen op aan Barcelona. De nummer twee van het laatste WK koos op de hobbelige grasmat van het Ferenc Puskas-stadion sporadisch voor een verre trap en vermaakte met kort combinatiespel.

Rafael van der Vaart tikte het balletje over vijf meter naar Wesley Sneijder, die op zijn beurt Robin van Persie of Ibrahim Afellay weer blindelings vond. De Hongaren stonden erbij en keken ernaar. Ze konden het aanvalsspel alleen met overtredingen ontregelen.

Van der Vaart vierde al na acht minuten zijn zeventiende treffer in 89 interlands. Hij scoorde op aangeven van Sneijder maar doelman Gabor Kiraly van de thuisclub ging niet vrijuit. De keeper, gehuld in een lange trainersbroek, deed de 1500 meegereisde Nederlandse supporters een denken aan Jeroen Verhoeven. ‘Pizza’, schreeuwden ze als hij weer een een bal mocht uittrappen.

Hongarije was volledig afhankelijk van de ingevingen van Balasz Dzsudzsak, die uitstekend werd bewaakt door Gregory van der Wiel. De rechtsback beperkte zich niet alleen tot verdedigen maar bereidde in 45e minuut en 63ste minuut ook de treffers van Ibrahim Afellay en Robin van Persie voor. De laatstgenoemde speler van Arsenal had even voor zijn doelpunt ook al kunnen scoren maar liet de eer toen aan Kuijt.

Oranje geloofde het wel bij een voorsprong van 4-0 en concentreerde zich vooral op het ontwijken van wilde tackles. Michel Vorm presenteerde zich ook in de slotfase als betrouwbare vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg. Het Nederlands elftal bleef ook in de dertiende kwalificatiewedstrijd onder de huidge bondscoach voor een WK of EK zonder puntenverlies. Als de ploeg zo blijft spelen als tegen Hongarije wordt die serie niet snel onderbroken.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!