Vorm klaar voor testcase

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 maart, 2011 | Gepost om 14:24 uur | 82 keer bekeken
Het Nederlands elftal treedt vrijdag met Michel Vorm onder de lat aan tegen Hongarije. De doelman vervangt in Boedapest de geblesseerde Maarten Stekelenburg in het doel van Oranje.

Vorm is klaar voor de testcase, zo vertelt hij aan De Telegraaf. “Het is bij Oranje eigenlijk niet anders dan anders. Behalve dat ik nu op de training met de basis meedeed en niet bij de reserves”, aldus Vorm over de trainingsweek in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel.

“Ik heb mijn vuurdoop in en tegen Schotland gehad. Het grote verschil met die wedstrijd was dat Nederland zich toen al had geplaatst voor het WK en Maarten één dag voor het duel geblesseerd raakte. Nu had ik langer de tijd om nerveus te worden. Maar ik heb besloten om dat niet te doen”, aldus Vorm.

“Je merkt aan de reacties van de buitenwacht dat het een belangrijke wedstrijd is. Mensen die me 2,5 jaar geleden sms’ten omdat ik voor Oranje was opgeroepen, maar daarmee stopten toen het ‘gewoon’ werd, meldden zich nu opeens weer”, zegt Vorm, die in Edwin van der Sar een groot voorbeeld ziet.

Vorm: “Gelukkig heb ik bij het Nederlands elftal nog met hem kunnen trainen. Hij laat keepen simpel lijken. Anderen willen nog wel eens showen. Maar bij hem gaat het primair om ballen stoppen. En zelfs de moeilijkste schoten lijkt hij met gemak te stoppen. Hij scoort altijd een zes of hoger, kent geen hoge pieken en diepe dalen. Dat is ook mijn streven.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!