Oranje verliest na penalty’s

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juni, 2011 | Gepost om 21:40 uur | 113 keer bekeken
Het Nederlands elftal sloot zijn Zuid-Amerikaanse trip af met een 1-1 remise tegen Uruguay. Dirk Kuyt voorkwam in de slotminuten een nederlaag. De daaropvolgende strafschoppenserie werd met 4-3 gewonnen door het thuisland.
Oranje bleef daardoor ook in de elfde en laatste interland van het seizoen ongeslagen. De formatie liet voor de tweede keer binnen vier dagen zien dat het de afwezigheid van een half elftal aan dragende spelers uitstekend kan camoufleren.

Arjen Robben voegde zich in de aanloop naar het duel met Uruguay bij het lijstje geblesseerden waarop al de namen van Mark van Bommel, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Maarten Stekelenburg prijkten. De blessuregevoelige aanvaller van Bayern München wilde in de laatste wedstrijd van het seizoen geen risico met zijn gekwetste lies nemen.

Ook zonder Robben combineerde het Nederlands elftal af en toe prachtig door de defensie van Uruguay. Met Ibrahim Afellay op de linkervleugel en Robin van Persie vlak achter diepe aanvaller Klaas-Jan Huntelaar nam Oranje direct het initiatief. De verliezend WK-finalist mocht zich uiteindelijk wel aanrekenen dat het vooral voor rust geen enkele fraaie aanval met een treffer wist te bekronen. Huntelaar, Van Persie en ook Afellay konden doelman Fernando Muslera van dichtbij niet passeren.

Khalid Boulahrouz had als enige moeite met het hoge niveau. De vervanger van de vermoeide Gregory van der Wiel leed veel balverlies en sprong slordig om met de ruimte die hij kreeg. Omdat Uruguay het positiespel van het Nederlands elftal niet op een eerlijke manier kon ontregelen, koos het af en toe voor ongeoorloofde wapens.

Zo mocht verdediger Diego Lugano scheidsrechter Nestor Pittana uit Argentinië erg dankbaar zijn dat hij na een zware charge op de benen van Van Persie niet met een rode kaart van het veld moest.

Doelman Tim Krul kwam in zijn tweede interland nauwelijks in de problemen. Hij leek geklopt nadat Luis Suarez in de 25e minuut Edinson Cavani had gevonden. Net als zaterdag tegen Brazilië assisteerde Erik Pieters zijn keeper echter op de doellijn.

Bondscoach Bert van Marwijk gunde na rust Jeffrey Bruma, Stijn Schaars, Hedwiges Maduro en Luuk de Jong speeltijd. Hij leek zich het te kunnen permitteren, totdat Suarez in de 82e minuut alsnog doel trof (1-0). Kuijt behoedde zijn trainer met een rake kopbal voor een derde nederlaag in bijna drie jaar met Oranje.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!