99 jaar oud record uit de boeken geschoten

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 september, 2011 | Gepost om 21:50 uur | 101 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft vanavond tegen San Marino een 99 jaar oud record uit de boeken geschoten. De 11-0 zege op de dwergstaat is de grootste interlandzege ooit van Oranje.

Het oude record stond op 9-0 en kwam tot stand op 4 april 1912. Toen was het Finland dat tijdens de Olympische Spelen in Zweden op de broek kreeg van de selectie van bondscoach Edgar Chadwick. Vijftienvoudig international Jan Vos was de grote man met vijf treffers.

Zestig jaar later evenaarde Oranje het stokoude record. Op weg naar de WK-finale van 1974 versloegen Johan Cruijff en consorten Noorwegen in De Kuip met 9-0. Het kwalificatieduel ontbrandde pas in de tweede helft, nadat Johan Neeskens in de 31ste minuut de ruststand op het scorebord had gezet. Na de pauze scoorde Neeskens nog tweemaal. Ook Johan Cruijff (2), Theo de Jong, Willy Brokamp (2) en Piet Keizer waren trefzeker.

Overigens was de grootste overwinning onder de huidige bondscoach Bert van Marwijk tot aan vanavond de 6-1 oefenzege tegen Hongarije, die in aanloop naar het WK 2010 in de Amsterdam Arena tot stand kwam. Exact een jaar geleden ging San Marino ook al met ruime cijfers onderuit tegen het Nederlands elftal. Amper twee maanden na de verloren WK-finale opende Oranje de huidige kwalificatiereeks in Serravalle met een 5-0 overwinning.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!