Oranje haalt uit tegen San Marino

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 september, 2011 | Gepost om 21:48 uur | 99 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond voor het eerst in de historie de dubbele cijfers gehaald in een interland. Voetbaldwerg San Marino werd in Eindhoven met maar liefst 11-0 opzij gezet door het elftal van Bert van Marwijk.

Na afloop van het schuttersfestijn tegen San Marino ontving Oranje ook nog eens goed nieuws uit Boedapest, waar Hongarije te sterk was voor Zweden (2-1). De succesvolle formatie van bondscoach Bert van Marwijk kan daardoor directie kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne nauwelijks meer ontgaan.

Het Nederlands elftal verdedigt in de laatste drie groepswedstrijden een voorsprong van 6 punten op Zweden. De trotse koploper in groep E van het kwalificatietoernooi gaat dinsdag nog op bezoek bij Finland en sluit vervolgens af tegen Moldavië en Zweden, dat ook nog een een slechter doelsaldo heeft dan de nummer twee van het laatste WK.

Het Nederland elftal schreef in het volgepakte Philips-stadion geschiedenis. Nog nooit won het een interland met zo veel verschil. De beste prestaties tot dusver waren tegen Finland en Noorwegen (9-0).

Robin van Persie, spelend vanaf de rechterflank, opende in de zevende minuut op aangeven van Mark van Bommel de score. Wesley Sneijder schoot in de twaalfde minuut prachtig raak (2-0) en John Heitinga liet de toeschouwers in de zeventiende minuut al speculeren over een zege met dubbele cijfers.

Oranje kreeg voor rust voldoende kansen op een meer doelpunten. Vooral Dirk Kuyt en Robin van Persie mochten het zich aanrekenen dat ze oog in oog met de arme doelman Aldo Junior Simoncini niet scoorden. Eerstgenoemde aanvaller van Liverpool trof in de 49ste minuut wel prachtig doel (4-0), na goed voorbereidend werk van Klaas-Jan Huntelaar.

Op het ritme van dirigent Sneijder danste Oranje vervolgens richting een eclatante zege. Huntelaar (56ste, 77ste minuut), Van Persie (65ste, 67ste, 79ste minuut), Sneijder (87ste minuut) en debutant Wijnaldum (89ste minuut) vernederden San Marino tot op het bot.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!