Oranje wint moeizaam van Finland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 september, 2011 | Gepost om 21:44 uur | 66 keer bekeken
Na de galashow tegen San Marino won Nederland dinsdag nipt bij een zeer stug Finland. Kevin Strootman en Luuk de Jong maakten hun eerste goals voor Oranje: 0-2.

Na de overwinning op Finland heeft Oranje in de laatste twee groepsduels met Moldavië en Zweden aan een punt voldoende om aan het komende EK te mogen deelnemen.

Een soms slordig Oranje vermaakte tegen de Finnen niet zo als tijdens recente optredens met Zweden, Hongarije en San Marino. Dat had ook te maken met het moeilijk bespeelbare speelveld. De spelers glibberden soms over het veld en veel combinaties smoorden in het natte gras. Een zege met veel doelpunten verschil bleef eveneens uit omdat Dirk Kuijt al na 50 seconden alleen voor doelman Lukas Hradecky miste.

Oranje acteerde in dezelfde samenstelling als vrijdag tegen San Marino (11-0). De formatie viel opnieuw aan op het ritme dat regisseur Wesley Sneijder met beide benen aangaf. De kleine maar ook grote spelmaker uit Utrecht dacht na vijftien minuten dat hij de openingstreffer van John Heitinga had voorbereid. De verdediger van Everton werd echter wegens buitenspel teruggefloten. Sneijder vond in de 29e minuut ook Kevin Strootman, die na een beheerste trap zijn eerste treffer voor Oranje mocht vieren.

Finland hield ook na rust zo veel mogelijk spelers achter de bal. Toch was het na 58 minuten heel dicht bij de gelijkmaker toen Kasper Hämäläinen de bal over Maarten Stekelenburg lifte. De attente Erik Pieters bracht echter net voor de doellijn redding. Nog geen 2 minuten later incasseerde Finland opnieuw een teleurstelling. Perparim Hetemaj probeerde voor de zoveelste keer opzichtig een vrije trap te versieren. De Duitse arbiter Manuel Gräfe was streng en gaf de middenvelder een tweede gele kaart.

Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie moesten na 65 minuten plaatsmaken voor Luuk de Jong en Eljero Elia, nadat ze verzuimd hadden Oranje aan een grotere voorsprong te helpen. Beide invallers zorgden in de slotminuten wel voor de 2-0. Elia bereidde voor, De Jong rondde af.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!