Oranje -17 Europees kampioen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 mei, 2012 | Gepost om 23:07 uur | 85 keer bekeken
Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar heeft het ‘grote Oranje’ laten zien hoe het moet. De ploeg kroonde zich woensdag tot Europees kampioen door in de finale na penalty’s van Duitsland te winnen.

Oranje onder-17 werd een jaar geleden ook al Europees kampioen door Duitsland in de finale met 5-2 te verslaan. Het spel van de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg was woensdag minder indrukwekkend, maar wel goed genoeg om de Europese titel te prolongeren.

Duitsland, dat sinds de verloren EK-finale al zijn wedstrijden won en zelfs niet één keer een doelpunt moest incasseren, kwam vlak na rust terecht op voorsprong. Leon Goretzka kopte raak uit een hoekschop.

Het doelpunt van Goretzka leek het duel te beslissen, maar in de blessuretijd slaagde Oranje er toch in op gelijke hoogte te komen. De ingevallen Ajacied Elton Acolatse schoot knap binnen na een voorzet vanaf de rechterflank.

Omdat er in de verlenging niet gescoord werd, moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om de finale te beslissen. Oranje schoot al zijn penalty’s raak, namens Duitsland miste Marc Stendera waardoor de ploeg van Stuivenberg zich opnieuw Europa’s beste mag noemen.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!