Oranje blijft vierde op FIFA ranglijst

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 mei, 2012 | Gepost om 11:21 uur | 212 keer bekeken
De nieuwe FIFA-wereldranglijst heeft weinig veranderingen opgeleverd. Nederland blijft staan op de vierde plaats, achter koploper Spanje, Duitsland en Uruguay.

In de toptien hebben door het geringe aantal oefenwedstrijden de afgelopen maand slechts twee schommelingen plaatsgehad: Argentinië en Denemarken hebben stuivertje gewisseld. De Denen, EK-tegenstander van Oranje, zakten van negen naar tien, terwijl Argentinië van plaats tien klom naar de negende stek.

Oranje startte het kalenderjaar nog als nummer twee achter Spanje en zakte in februari al naar de derde plaats. Vorig jaar augustus voerden de mannen van bondscoach Bert van Marwijk nog de FIFA-ranking aan.

De verwachting is dat in de maanden mei en juni meer gaat veranderen aan de ranglijst. De zestien verschillende EK-deelnemers starten weldra met de voorbereidingen op de Europese eindronde in Polen en Oekraïne.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!