Oranje verliest van Bulgarije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 mei, 2012 | Gepost om 21:55 uur | 198 keer bekeken
Het Nederlands elftal is er zaterdagavond niet in geslaagd Bulgarije te verslaan. Tegen een verdedigend ingestelde ploeg liep de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk tegen een 1-2 nederlaag aan.

Na het trainingskamp in Zwitserland, en de oefenwedstrijd in Duitsland tegen Bayern München, is het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena begonnen aan het volgende deel van de voorbereiding op het EK 2012. Met een wedstrijd tegen Bulgarije speelde het zaterdagavond de eerste van drie zogenaamde ‘uitzwaaiwedstrijden’.

Met Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar in de basisopstelling probeerde Van Marwijk iets nieuws, daarnaast maakte Jetro Willems zijn officiële debuut in het shirt van Oranje. Na een kwartier spelen was Van Marwijk echter al genoodzaakt zijn eerste keuze aan te passen. Joris Mathijsen raakte geblesseerd en kon niet verder, Wilfred Bouma kwam als zijn vervanger in het veld.

Saai
Waar het publiek er vanaf de eerste minuut zin in had, leek dat niet voor de twee teams op het veld op te gaan. De eerste helft verliep grote delen in een traag tempo, met slechts af en toe een snelle en gevaarlijke aanval. Bulgarije had een muur opgebouwd waar Nederland niet vaak doorheen wist te komen, tot kort voor rust. Wesley Sneijder wipte de bal over de verdediging heen, Van Persie tikte de bal vervolgens simpel langs doelman Stoyan Kolev.

De tweede helft begon een stuk minder saai. Bulgarije, in de eerste helft enkel gevaarlijk uit via een vrije trap op lat, kreeg drie minuten na de theepauze een strafschop. Een lage voorzet werd in het strafschopgebied door Rafael van der Vaart met de hand geraakt, waarna scheidsrechter Fernando Teixeira Vitienes naar de stip wees. Ivelin Popov schoot het buitenkansje onder begeleiding van een striemend fluitconcert vervolgens beheerst langs doelman Tim Krul.

Na de gelijkmaker was het spelbeeld echter alweer snel gelijk aan de eerste helft. Bulgarije speelde met zeven à acht man kort op de eigen zestien, terwijl het spel van Oranje veel momenten had zonder idee. Onderling waren er veel misverstanden, tot lichte ergernis van het publiek. Het moment waarop Arjen Robben de reservebank verliet om warm te gaan lopen en een moment waarop invaller Dirk Kuyt de achterhoede van Bulgarije van links naar rechts flink onder druk zette waren lange tijd de hoogtepunten.

Opwarmertje
Bulgarije was duidelijk niet naar Amsterdam gekomen om Oranje een fijne wedstrijd te bezorgen, bij een uitbraak gingen vaak slechts vier spelers mee naar voren. Toch pakte het in de absolute slotfase de winst. Uit een voorzet van PSV’er Stanislav Manolev kopte Ilyan Mizanski de bal langs Krul in het Oranje-doel: 1-2.

Met de matige wedstrijd in aanloop naar het toernooi in Polen en Oekraïne volgde Oranje de tegenstanders die het treft in de groepsfase, in ieder geval qua resultaat. Denemarken ging met 3-1 onderuit tegen Brazilië, Duitsland werd met 5-3 verslagen door Zwitserland en Portugal kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Macedonië, naar die wedstrijden gekeken is er na dit eerste opwarmertje nog weinig aan de hand.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!