Oranje weet weer te winnen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 30 mei, 2012 | Gepost om 22:39 uur | 95 keer bekeken
Voetballend was het nog niet hoogstaand, maar Oranje weet wél weer wat winnen is. Slowakije werd woensdagavond op een 2-0 nederlaag getrakteerd in De Kuip.

Een eigen doelpunt van Kornel Saláta voor rust en een treffer van invaller Rafael van der Vaart in de tweede helft zorgden voor die eindstand in een slechts bij vlagen boeiend duel.

Robin van Persie, die deze week rugnummer 9 verloor aan Klaas-Jan Huntelaar, startte woensdag verrassend in de spits. Ook Maarten Stekelenburg, Stijn Schaars, Arjen Robben en Ibrahim Afellay vonden zichzelf terug in de eerste elf van Bert van Marwijk, die vooral de fitheid van enkele spelers wilde testen tegen de Slowaken.

Al na vijftien seconden leek de bondscoach er blessurezorgen bij te krijgen toen Wilfred Bouma en John Heitinga hard tegen elkaar opbotsten. Terwijl het duo aan de zijlijn verzorgd werd, kopte Marek Hamsik uit een hoekschop op de lat. Na de rommelige eerste minuten richtte Oranje zich aan de hand van Ibrahim Afellay op. De aanvaller stond voor het eerst sinds bijna een jaar in de basis en zag die terugkeer na acht minuten al beloond worden.

Afellay ging zijn directe tegenstander voorbij, wilde spits Van Persie bereiken, waarna de Slowaak Kornel Saláta de bal ongelukkig in zijn eigen doel schoof (1-0). Even leek het alsof Oranje erop en erover ging, maar na een grote kans voor Van Persie (hard over), stokte de motor. Van Persie werd niet meer bereikt en spelverdeler Wesley Sneijder kon de oplossing evenmin vinden.

Omdat er achterin onrustig werd verdedigd kon Slowakije meerdere malen gevaarlijk worden. Een indirecte vrije trap van voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch ging in het zijnet, een poging van sterspeler Marek Hamsik over en Marek Bakos schoof de bal, na uitglijden van Bouma, alleen voor Stekelenburg naast. Bij het opzoeken van de kleedkamer wist de Oranje-aanhang niet of het moest fluiten of klappen.

De zorgen die na de nederlaag tegen Bulgarije (1-2) ontstonden, konden ondanks een voorsprong niet worden weerlegd in de eerste 45 minuten. In de tweede helft was het opnieuw hard zoeken naar een gestroomlijnde Oranje-aanval. Sterker, die waren er amper. Sneijder moest in de vijftigste minuut met een enkelblessure naar de kant en daarna veerde De Kuip pas weer op toen Huntelaar in de 67ste minuut Van Persie af kwam lossen.

Een paar minuten later viel er voor het eerst weer een voetballend moment te noteren toen Van der Vaart uit een vrije trap de paal raakte. Ook Afellay kon niet de 2-0 maken na opkomen van Gregory van der Wiel. In de 76ste minuut viel dan toch de tweede treffer. Huntelaar kreeg de bal niet mee, maar Van der Vaart pikte op en schoof raak in de verre hoek (2-0).

Oranje boekte uiteindelijk een comfortabele zege, al valt er nog behoorlijk wat aan te merken op het spel. Zaterdag wordt de EK-voorbereiding in eigen land afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland. Maandag vertrekt de selectie naar het Poolse Kraków.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!