Selectie bijna rond

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 24 mei, 2012 | Gepost om 16:52 uur | 84 keer bekeken
Bert van Marwijk is er zo goed als uit. De bondscoach verwacht dat hij zaterdag nog voor het oefenduel van het Nederlands elftal met Bulgarije zijn definitieve selectie van 23 internationals voor het EK kan vrijgeven. Daarom alvast een kijkje in de dilemma’s waarmee is geworsteld.

Van Marwijk maakte de afgelopen 4 jaar geen naam als verrassende bondscoach. Oranje opent de Europese eindronde op 9 juni tegen Denemarken, toevallig ook de eerste tegenstander op het laatste WK in Zuid-Afrika.

Morten Olsen, trainer van de Scandinaviërs, verwacht dat Nederland met maar liefst 9 dezelfde voetballers aftrapt als 2 jaar geleden in Johannesburg. Giovanni van Bronckhorst heeft nu eenmaal afscheid genomen en Arjen Robben lijkt ditmaal fysiek wèl helemaal fit.

Van Marwijk opereert voorspelbaar en vertrouwt op zijn spelsysteem en basisformatie. Op zijn wisselbank maakt hij wel steeds vaker ruimte voor jonge en talentvolle spelers uit de eredivisie. Dat maakt het niet eenvoudig de namen van de 4 afvallers te voorspellen.

Logisch is dat Siem de Jong er ernstig rekening mee houdt dat hij snel op vakantie kan. Hij moet namelijk voor de positie achter de spitsen concurreren met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en misschien ook nog wel Robin van Persie.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!