Van Marwijk gematigd tevreden

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 30 mei, 2012 | Gepost om 23:52 uur | 105 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk was woensdag na afloop van de 2-0 overwinning op Slowakije gematigd tevreden. Toch waren er nog voldoende verbeterpunten voor het Nederlands elftal.
“We hebben bij vlagen goed gespeeld”, sprak Van Marwijk. “We speelden tegen een tegenstander die goed kan voetballen en zeer defensief speelde, maar er soms snel uitkwam. Dat hebben we vrij goed onder controle gehouden.”

In de tweede helft was Oranje sterker dan voor rust. “Toen je de tegenstander moe zag worden, waren wij in staat om te profiteren. Dat is erg belangrijk, want tegen Bulgarije vond ik ons na een uur spelen juist wegzakken. Nu hadden we er nog wel één of twee gemaakt als de wedstrijd een kwartier langer geduurd had.”

Over Ibrahim Afellay, die voor het eerst sinds zijn zware knieblessure die hem het hele seizoen aan de kant hield weer voor Oranje speelde, was Van Marwijk zeer tevreden. “Hij is een uitzonderlijk talent. Zo iemand heeft
gelukkig weinig ritme nodig. We hadden hem er liever eerder bij gehad. Maar dat kon
niet. Gelukkig is hij er nu. Misschien heb ik risico met hem genomen. Maar hij
is heel gebleven.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!