Basiself vanavond tegen Noord-Ierland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juni, 2012 | Gepost om 10:17 uur | 216 keer bekeken
Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond de laatste oefeninterland voor de start van het EK. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk neemt het in de volle Amsterdam ArenA op tegen Noord-Ierland. Van Marwijk begint waarschijnlijk met grotendeels hetzelfde elftal als waarmee hij op 9 juni tegen Denemarken wil spelen. Alleen verdediger Joris Mathijsen ontbreekt vanwege een hamstringblessure.

In de spits krijgt Robin van Persie de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. Stijn Schaars speelt vanavond vermoedelijk als linksback, terwijl Wilfred Bouma op de plaats van de geblesseerde Mathijsen staat.

Oranje draait vooralsnog een matige voorbereiding. De equipe van Van Marwijk verloor eerst van Bayern München (2-3) en Bulgarije (1-2) en boekte pas afgelopen woensdag tegen Slowakije (2-0) de eerste zege. Oranje vertrekt maandag naar de Poolse stad Krakau, waar het de laatste voorbereidingen treft voor de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Denemarken.

Van de vijf voorgaande ontmoetingen met Noord-Ierland won Oranje er twee; één keer zegevierden de Britten. De wedstrijd in Amsterdam staat onder leiding van de Oostenrijkse scheidsrechter Robert Schörgenhofer en begint om 20.00 uur.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!