Cruijff: Misschien Kuyt wel als rechtsback

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juni, 2012 | Gepost om 9:54 uur | 99 keer bekeken
Johan Cruijff geeft Bert van Marwijk de volledige vrijheid om het elftal van Oranje in te vullen, zei hij eerder deze week. Enkele dagen later kan de oud-topvoetballer het toch niet laten om de bondscoach van wat ongevraagd advies te voorzien.

“Misschien zou ik wel met Dirk Kuyt als rechtsback spelen”, begint Cruijff, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Ja, waarom niet? De meeste tegenstanders spelen toch zonder linksbuiten. Ik denk dat Kuyt beter is dan wij allemaal denken. Hij hoeft echt niet opeens anders te gaan spelen. Gewoon zoals hij altijd doet, maar dan iets naar achteren.”

Ook de positie van linksback komt ter sprake. “Of Jetro Willems genoeg ervaring heeft? Als hij nooit mag beginnen, krijgt hij die nooit.” Het alternatief voor de jonge PSV’er is Wilfred Bouma, maar daar zou De Verlosser niet aan beginnen. “Je hebt naar achteren snelheid nodig”, verklaart Cruijff, alvorens zich over de nationale spitsdiscussie te buigen.

“Mezelf kennende, weet ik dat ik ze allebei zou opstellen. Schuif wat, zoek wat uit, wees avontuurlijk. Bert (van Marwijk, red.) is anders. Hij verdient respect voor wat hij bereikt heeft met Oranje. Maar hij zet zichzelf met zijn keuze wel onder een gigantische druk”, aldus Cruijff.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!