Cruijff: Te veel balbezit van Bommel

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 juni, 2012 | Gepost om 9:54 uur | 244 keer bekeken
Oranje verloor zaterdag zijn eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken. Volgens Johan Cruijff liet het spel van het Nederlands elftal het grootste deel van het duel te wensen over.

‘Natuurlijk zijn er veel kansen gemist’, aldus Cruijff in De Telegraaf. ‘Alleen vind ik dat niet eens het grootste probleem, omdat ze wel werden gecreëerd. Vervelender was het, dat het haperde op de momenten dat het er op aankwam.’

‘Een van de oorzaken was de opbouw. Er was te veel balbezit voor spelers als Mark van Bommel en Nigel de Jong, terwijl dat hun kwaliteit niet is. Daarvoor staan er andere spelers in de ploeg. Zoals je tegen Denemarken ook kon zien, dat het eigenlijk niet nodig was om met twee verdedigende middenvelders te spelen.’

Over Jetro Willems, de jonge linksback van Oranje, was Cruijff daarentegen wel te spreken. ‘Ik vond het zelfs mooi om te zien dat Jetro Willems niet alleen de beste trap had, maar ook opbouwend de sterkste van alle zes verdedigers was.’

‘Ik heb genoten van die jongen, die niet alleen technisch sterk is, maar het Nederlands elftal in ieder geval van een probleem heeft verlost: de positie van linksback staat niet meer ter discussie.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!