Denemarken won nooit een openeningswedstrijd

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 juni, 2012 | Gepost om 20:11 uur | 87 keer bekeken
De 1-0 overwinning van Denemarken op Nederland tijdens de eerste groepswedstrijd van het EK in Polen en Oekraïne gaat de boeken in. Nog nooit won Denemarken zijn openingswedstrijd op een Europees kampioenschap.

Michael Krohn-Dehli was beslissend in Kharkiv. Zijn treffer in de eerste helft bezorgde Denemarken een prima start van het EK. Nederland ging voor het eerst sinds 1967 in reguliere speeltijd onderuit tegen de Denen. Acht duels op rij wist Denemarken niet van Nederland te winnen, meldt Infostrada.

De laatste keer dat Nederland een openingswedstrijd op het EK verloor, kende de Europese eindstrijd een prima afloop. In 1988 was Sovjet-Unie in de eerste EK-wedstrijd te sterk (0-1). Nederland won het toernooi uiteindelijk. De laatste keer dat Oranje een wedstrijd in de groepsfase van een EK of WK verloor, dateert uit 2004. In Portugal was toen Tsjechië te sterk (2-3).


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!