Geintje Low, beetje voor de wedstrijd

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 juni, 2012 | Gepost om 14:38 uur | 253 keer bekeken
Miljoenen mensen over de hele wereld zagen hoe de Duitse bondscoach Joachim Löw in de 22ste minuut van de zo belangrijke wedstrijd tegen Nederland, een geintje uithaalde met de ballenjongen. Grappig natuurlijk, maar toch riep de actie vooral verbazing en ongeloof op: was de coach echt zo kalm om op dat moment zoiets te doen?

Op het moment dat we zagen hoe Löw de jongen van achteren benadert en hem de bal uit zijn armen tikt, was het de 22ste minuut en stond het nog 0-0. De jongen lacht, de coach lacht, de kijkers lachen. Toch constateerden Duitse media achteraf dat, terwijl zijn elftal nog volop streed om een plek in de kwartfinales veilig te stellen, het niet het meest gepaste moment was voor dit soort grapjes. Löw liet na afloop wel weten dat het ‘een beetje voor de wedstrijd was’.

Beeldvorming UEFA
Die indruk werd niet gewekt, omdat de tijd in de getoonde beelden gewoon doorloopt. De UEFA laat desgevraagd aan het Duitse Stern weten dat de beelden voor aanvang van de wedstrijd in Charkov werden geschoten. ‘Dit gebeurde ongeveer 15-20 minuten voor de wedstrijd,’ aldus een woordvoerder van de voetbalorganisatie.

Volgens Stern blijft het opmerkelijk dat de UEFA, de rechthebbende van de beelden, er niet bij vermeldt dat het geen live-fragment betrof. Mogelijk was het bedoeld om een positief beeld te vormen over het EK en om aan te tonen dat de stemming goed was, zo wordt geredeneerd.

Feit blijft dat miljoenen kijkers, al is het maar voor een paar seconden, even op het verkeerde been werden gezet. Zo wordt hun perceptie over de Duitse bondscoach in actie en sfeer van de wedstrijd onbewust beïnvloed. Opvallend ook volgens Stern: beelden van Europarlementariërs in het publiek, die protesteren met een poster in verband met de schending van de mensenrechten in gastland Oekraïne, halen de uitzending niet.

Bild concludeert dat het maar goed is dat Nederland op dat moment niet voor stond en dat de Duitsers hebben gewonnen. Zij kunnen nu nog wat breder glimlachen om het geintje van hun bondscoach.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!