Gullit:EK 2012 wordt mogelijk een deceptie

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juni, 2012 | Gepost om 10:03 uur | 110 keer bekeken
Ruud Gullit vreest een deceptie op het naderende EK. Volgens de Europees kampioen van 1988 moet er heel snel iets gebeuren om het tij te keren. “Het is allemaal geweldig bij Oranje.”
“Tijdens de wedstrijd tegen Moldavië, vorig jaar oktober, bekroop me voor het eerst het gevoel dat er iets misging met Oranje”, zegt Gullit zaterdag in De Telegraaf. “Ik herkende de situatie, omdat ik het zelf aan den lijve heb ondervonden bij Oranje.”

“Alles wat goed ging bij het winnen van de Europese titel in 1988, ging twee jaar later mis bij het WK 1990. Dit proces lijkt zich nu ook te voltrekken. Als de internationals herkennen en erkennen dat het niet goed gaat in plaats van de kop in het zand te steken, dan valt het tij misschien nog te keren. Gaan ze mee in de trend, dan ben ik bang dat het helemaal misgaat op EURO 2012.”

Voorlopig ziet Gullit echter niet dat de Oranje-spelers de problemen onder ogen willen komen. “Je begeeft jezelf op een hellend vlak als je na verlies iets niet wilt horen en zien, wat je na een overwinning wel durft te onderkennen. Het is allemaal geweldig bij Oranje, ze trainen geweldig, de passing is geweldig en debutanten hebben moeite om het niveau bij te benen. Ja, vind je het gek, het Nederlands elftal is het hoogste voetbalniveau in ons land.”

“Door al die schouderklopjes die ze zichzelf geven bij Oranje, is er geen enkele ruimte voor commentaar en al helemaal niet voor kritiek. Ze zijn het niet meer gewend en vieren liever een volksfeestje met een tweede plaats. Dan is het niet leuk als je later wordt aangepakt. Maar de kritiek is wel terecht, want het niveau loopt gestaag terug”, besluit De Zwarte Tulp.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!