Keuze van Persie niet voor het hele EK

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juni, 2012 | Gepost om 22:28 uur | 105 keer bekeken
Bert van Marwijk verkiest Robin van Persie voorlopig boven Klaas-Jan Huntelaar. De bondscoach heeft de spits van Schalke 04 wel laten weten dat zijn keuze niet voor het hele EK al vast staat.
Van Persie begon zaterdag in de uitzwaaiwedstrijd tegen Noord-Ierland wederom in de punt van de aanval. “Maar ik heb Klaas-Jan verteld dat ik geen keuzes voor drie, vier wedstrijden maak”, zegt Van Marwijk, die in de ArenA specifieke doelen voor ogen heeft.

“Als ik naar de laatste wedstrijd kijk, vind ik dat we sneller moeten opbouwen. We hebben nu dreiging aan de zijkant. Maar het gaat vaak nog te langzaam. Ik hoop dat dat vandaag sneller gaat. Als we de bal kwijtraken moeten we gelijk druk zetten, dat is altijd ons doel. Alleen als de tegenstander vrij opbouwt, zoals bij een doeltrap, zakken we iets in”, aldus de keuzeheer.

Als linksback krijgt de jonge Jetro Willems opnieuw een kans. “Hij heeft het de vorige keer goed gedaan. Maar ook Stijn Schaars deed het, gezien de omstandigheden, naar behoren. De één is jong, de ander van origine geen back. Maar we weten al langer dan we hier een probleem hebben.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!