KNVB: Van Marwijk kan onder contract uit

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 juni, 2012 | Gepost om 14:33 uur | 90 keer bekeken
Bert van Oostveen zal na het EK met Bert van Marwijk het toernooi evalueren. Het contract van de bondscoach loopt bij de KNVB door tot medio 2016, maar hij heeft volgens de directeur betaald voetbal de mogelijkheid om eerder afscheid te nemen.

“Na dit EK is een eerste evaluatiemoment, een logisch moment. Er is geen sprake van dat er een shortlist bestaat van clubs waar Bert heen zou willen of mogen. Alleen: we weten dat Bert de ambitie heeft nog eens een topclub te trainen. Dat gunnen we hem ook. We hebben afspraken gemaakt over de momenten waar hij daarop zou kunnen ingaan en dat is het”, aldus Van Oostveen tegenover Voetbal International.

De KNVB koos bewust voor een contract tot en met het WK van 2014 in Brazilië. “Als je kijkt naar de leeftijden in de huidige selectie, zal Oranje straks aan vernieuwing toe zijn. Richting het WK 2014 al een beetje en zeker richting het EK 2016. Als we gekozen hadden voor een contract tot 2014, zou de klus grotendeels met deze selectie geklaard kunnen worden. Wij willen over dat WK heen kijken en willen het vernieuwingsproces dus op gang houden. Zonder dat het tot kwaliteitsverlies leidt, uiteraard.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!