Krol: Michels had dit probleem in 1974 ook

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 juni, 2012 | Gepost om 11:19 uur | 126 keer bekeken
De problemen van het Nederlands elftal liggen achterin, zeker met de blessure van Joris Mathijsen. Bondscoach Bert van Marwijk moet sleutelen aan zijn selectie, volgens voormalig international Ruud Krol is dat echter niet erg. Rinus Michels had in 1974 hetzelfde probleem.

Vlak voor de start van het WK ontstonden er problemen in het centrum van de Oranje-verdediging. “Rinus Israel had een knieblessure en was niet op tijd fit”, zegt Krol in gesprek met het Algemeen Dagblad als hij terugkijkt naar dat toernooi. “Rinus Michels had diverse mogelijkheden. Ik speelde linksback, maar kon ook in het centrum spelen. Daar was even sprake van.

“Michels koos echter voor het terughalen van Arie Haan van het middenveld naar de verdediging”, vervolgt Krol zijn verhaal. “Die vormde uiteindelijk met Wis Rijsbergen het centrale duo. Dat bleek een gouden greep, we haalden de finale zoals iedereen weet. Je weet nooit wat er in het hoofd van Bert van Marwijk omgaat. Misschien denkt hij wel aan het terughalen van Mark van Bommel of Nigel de Jong naar de laatste linie, net als Michels deed met Haan, al zou dat wel opvallend zijn.”

Krol kijkt zaterdag met vertrouwen uit naar het duel, waar hij geen angst heeft voor een falende Jetro Willems. “Ik denk dat het met hem kan tegen Denemarken. Oranje wil aanvallen en dat is ook onze kracht. Willems heeft de drang naar voren, lekker brutaal.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!