Kuyt: Onderschat Denemarken niet

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juni, 2012 | Gepost om 9:52 uur | 119 keer bekeken
Een zege op Denemarken zaterdag is vitaal voor de EK-kansen van Oranje. Dat zegt aanvaller Dirk Kuyt, die de Scandinaviërs echter niet onderschat.

Op het WK van 2010 leidde de openingszege van Oranje op Denemarken (2-0) de weg naar de finale in. Zaterdag trapt het Nederlands elftal ook het EK af tegen de Scandinaviërs. “Het WK heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om de eerste wedstrijd te winnen. Dat moeten we nu weer doen”, aldus Dirk Kuyt, in Johannesburg de maker van het tweede doelpunt.

“Denemarken heeft zich sindsdien in positieve zin ontwikkeld”, constateert Kuyt. “Van de zes wedstrijden die ze de afgelopen jaren tegen Portugal speelden, hebben ze er vijf gewonnen. Dat geeft aan dat zij als elftal stabieler en sterker zijn geworden. Op het WK was het een stugge en lastige wedstrijd van de lange adem, waarin wij de controle hadden. Voor mij was het een uniek moment om op het WK te scoren.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!