Mathijsen mist mogelijk het hele EK 2012

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juni, 2012 | Gepost om 10:00 uur | 65 keer bekeken
Joris Mathijsen mist zaterdag zo goed als zeker de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Denemarken. De verdediger herstelt langzamer dan verwacht van een hamstringblessure. Bert van Marwijk hoopt dat de speler van Malaga op tijd fit is voor het tweede groepsduel op 13 juni met Duitsland. Hij sluit ook niet helemaal uit dat hij een vervanger moet oproepen.

‘Zoals het er nu voorstaat is het 80% zeker dat hij niet speelt tegen Denemarken. we hadden gehoopt dat hij vandaag kon aansluiten bij de groep, maar dat is helaas niet gelukt’, aldus Van Marwijk.

‘Ik wil de komende twee dagen afwachten en dan zien hoe het met hem gaat en wat de vooruitzichten zijn. Dan pas beslis ik. Spierblessures zijn altijd moeilijk te voorspellen. Tot 24 uur voor het eerste groepsduel kan ik eventueel nog een vervanger voor Joris oproepen. Dat zou dan iemand worden die op dit moment niet in training is uit de voorselectie, maar ik kan ook nog een speler van Jong Oranje oproepen.’

De bondscoach had nog niet nagedacht wat hij doet als Mathijsen mogelijk wel het tweede duel met Duitsland kan halen. ‘Maar ik kan me voorstellen dat hij dan blijft. Als je alleen het eerste duel moet missen, is toch anders dan de eerste twee duels.’

Van Marwijk wilde nog niet vertellen welke verdediger Mathijsen tegen de Denen moet vervangen. ‘Daar ga ik nu nog niet op vooruitlopen’, aldus Van Marwijk. Hij zal waarschijnlijk een keuze maken tussen Ron Vlaar en Wilfred Bouma. Het heeft er veel van weg dat de voorkeur van de bondscoach uitgaat naar Vlaar. ‘Ik zit rustig op de bank als Ron speelt’, zei hij zaterdag na het duel met Noord-Ierland over de aanvoerder van Feyenoord.

Mathijsen verrekte anderhalve week geleden zijn hamstring tijdens een oefenwedstrijd tegen Bulgarije. Hij sloot dinsdag voorzichtig aan bij de groepstraining. De bedoeling was dat hij vanaf donderdag volledig mee zou oefenen. ‘Maar dat is helaas niet mogelijk’, treurde Van Marwijk. ‘Hoe het komt dat we zo positief zijn geweest? Ik weet het niet, het is niet anders.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!