Oranje kansloos ten onder tegen Duitsland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 13 juni, 2012 | Gepost om 22:41 uur | 284 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft een klein wonder nodig om de kwartfinale op het EK te halen. Duitsland was woensdag te sterk voor een bij tijd en wijlen dramatisch Oranje, dat ondanks een opleving in de tweede helft terecht verloor: 2-1.

Daarbij heeft Nederland de hulp van rivaal Duitsland hard nodig. De voor de kwartfinale geplaatste ploeg van Joachim Löw moet zondag van Denemarken winnen en Oranje moet met minimaal twee doelpunten verschil Portugal verslaan omdat dan alleen het onderling resultaat tegen Denemarken en Portugal wordt meegerekend.

Bij Oranje werd ten opzichte van het duel met Denemarken één wijziging doorgevoerd. Joris Mathijsen verving Ron Vlaar centraal in de verdediging. Robin van Persie was opnieuw de centrale aanvaller van Oranje, waardoor Klaas-Jan Huntelaar op de bank begon. Net als tegen Denemarken begon Oranje prima en had het veel balbezit.


Na zeven minuten leidde dat tot de eerste kans. Mark van Bommel zag Van Persie weglopen bij Mats Hummels en bediende hem perfect. De spits kon echter geen kracht zetten achter zijn volley, waardoor Manuel Neuer simpel kon keren. Een minuut later liet de Mannschaft voor het eerst van zich horen. Mesut Özil verraste iedereen en zag zijn volley op de paal belanden.

In de eerste twintig minuten leek Duitsland de bal bewust aan Oranje te laten, net zoals dat ging in Hamburg, november vorig jaar (3-0). Opnieuw Van Persie kreeg na elf minuten een kans, maar ook deze poging was niet scherp. Hij zal er, net als veel Oranje-fans, moedeloos van zijn geworden. De roep om Huntelaar werd er in ieder geval niet minder om.

Gomez geeft voorbeeld
Sterker, in de 24ste minuut waren de Oranje-rapen gaar. Bastian Schweinsteiger kreeg op het middenveld alle ruimte om Gomez te bedienen. De spits liep weg van Joris Mathijsen en John Heitinga en schoot via Maarten Stekelenburg raak (0-1). In dezelfde minuut als tegen Denemarken keek Oranje daardoor tegen een achterstand aan.

De dreun was voelbaar, want vanaf dat moment was het gedaan met het aardige spel. Van Persie werd steeds minder bereikt en vleugelspelers Ibrahim Afellay en Robben kwamen hun directe tegenstanders niet voorbij. Stekelenburg voorkwam in de 37ste minuut de 2-0 (kopbal Holger Badstuber), maar een minuut later was het alsnog feest voor Duitsland.


Het doelpunt leek haast een kopie van de eerste Duitse treffer. Schweinsteiger, die niets te duchten had van Van Bommel, bediende Gomez en draaide weg bij Mathijsen. Het schot wat de spits produceerde was prachtig: 0-2. De moed zakte Oranje daarna bijna letterlijk in de schoenen. Stekelenburg voorkwam in de blessuretijd van de eerste helft dat het ook nog 3-0 werd (redding op afgeweken bal).

In de rust greep Van Marwijk rigoureus in. Aanvoerder Van Bommel en aanvaller Afellay werden geslachtofferd ten faveure van Rafael van der Vaart en Huntelaar. Van Persie week daardoor uit naar de rechterflank. Het spel van Oranje werd er aanvankelijk niet veel beter van. De druk op Duitsland, dat eenvoudig stand hield, bleef beperkt.


Pas toen Oranje, op advies van Sneijder, één-op-één ging spelen, kreeg Duitsland het moeilijk. Van Persie en Sneijder waren dichtbij de aansluitingstreffer. In de 73ste minuut viel de treffer alsnog en de veel bekritiseerde Van Persie was de maker. Hij knalde van buiten de zestien hard raak (1-2). Het offensief ging daarna gek genoeg liggen, waardoor Duitsland zeker is van de kwartfinale. Nederland moet zondag een ruime zege op Portugal boeken en hopen dat Duitsland van Denemarken wint.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

1 reactie op “Oranje kansloos ten onder tegen Duitsland”

 1. EchteOranjeFan op 14th juni, 2012 6:21 pm

  Wat mij weer erg stoort, is de negative berichtgeving over Van Persie. Al vanaf de eerste wedstrijd 2 jaar geleden op het wk, heeft de media Van Persie onderuit getrapt. Naast dat dit voor de oranje suporter, en fans erg storend is, vind ik het ook kinderachtig. (het geeft een negative lading op een artikel)

  Daarnaast, getuigd dit werkelijk na amateur ideeën van iemand die leuk vind oranje te kijken, maar geen taktisch inzicht heeft. Kan heel veel voorbeelden geven, maar ga daar niet aan beginnen.

  Van Persie verdiend meer kredit voor wat hij doet. Daarom wordt hij steeds op gesteld, niet omdat bv Bert hem zo aardig vind. Daarnaast, zou het ook neutraler zijn, als je bv vaststeld, dat Hunterlaar gewoon niet te vinden was. Waarom in tegenstelling van Van Persie wel? Omdat hij niet combineerd, balverlies, geen of weinig (goede) loop acties en geen ruimte creeërt. Zijn enige voordeel is, hij is underdog…

  Kortom, houd alstublieft aub aub op met de anti Van Persie propaganda, en als je negatieve frustraties wil uiten, kijk dan goed naar bv de verdediging. (die er steeds weer redelijk af komen.

  1 ding nog. Heb je goed gekeken? hij krijgt andere halve kans, die hoge bal moet je geluk bij hebben, die andere krijgt hij op rechts, als je niet weet..zijn zwakke been. Hunterlaar kreeg een makkelijker bal die hij niet eens bijna scoorde 1 op 1 met de keep!

Geef jouw mening over dit artikel!