Robben: “Veel grote ego”s”

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 juni, 2012 | Gepost om 23:40 uur | 545 keer bekeken
Arjen Robben geeft toe dat de sfeer bij het Nederlands elftal gespannen is. Volgens de vleugelspits komt dat met name door de grote ego’s van een aantal spelers.

Met spelers als Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Mark van Bommel en ook Robben zelf beschikt Oranje over veel ‘mannetjes’. “Het is heel moeilijk binnen deze groep. Want er zijn gewoon veel grote ego’s. Sinds het WK zijn die misschien nog groter geworden. Dat is moeilijk.”

“Maar als je iets wil bereiken met z’n allen, moet dat overboord. Je moet er als ploeg voor vechten om dat gevoel van onoverwinnelijkheid terug te krijgen. Het komt niet vanzelf”, vervolgt Robben op de website van de KNVB. “Tegen Denemarken vergooi je de boel door niet te winnen. Van Duitsland kun je verliezen. Maar nu moet je zorgen dat je jezelf later niks kunt verwijten. We hebben het niet in eigen hand, maar voor m’n gevoel hebben we dat wel.”

Robben gaat ervan uit dat de kwartfinales bereikt worden wanneer Oranje met twee doelpunten verschil wint van Portugal. “Want ik ga ervan uit dat die Duitsers winnen. Dat hebben meerdere jongens tegen mij gezegd. Het is nu zaak om negatieve gedachtes opzij te zetten en met z’n allen voor de laatste kans te vechten.”

Nederland zal wel als een eenheid moeten spelen tegen Portugal, weet Robben. “Op het moment dat er een basiselftal staat, mag je boos zijn en kun je boos zijn. Dat is ook normaal. En wat mij betreft scheld je de trainer uit, individueel. Maar als het begint, moet je er met z’n allen staan. Als er dan jongens zijn die daar niet in meegaan, verstoort dat. Dat kan gewoon niet. Je moet het accepteren of je moet naar huis gaan.”

Na de nederlagen tegen Denemarken en Duitsland lijkt bondscoach Bert van Marwijk zijn elftal om te gaan gooien. Mark van Bommel raakt zijn plaats kwijt aan Rafael van der Vaart, terwijl Huntelaar Afellay op de bank houdt. Sneijder begint daardoor hangend op links, terwijl Van Persie vlak achter Huntelaar zal starten.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!