Uitschakeling Oranje zonder gevolgen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 13 juni, 2012 | Gepost om 9:33 uur | 171 keer bekeken
Het Nederlands elftal kan woensdag uitgeschakeld zijn op het EK 2012. Het heeft alles nog in eigen hand, maar een vroegtijdig einde van het toernooi in Polen en Oekraïne is mogelijk. Het niet halen van de doelstelling, de halve finale, heeft echter geen consequenties voor de toekomst van bondscoach Bert van Marwijk.

“Die doelstelling dateert al uit 2005 en staat letterlijk in het beleidsplan”, zegt Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, in Metro. “Het is een realistische doelstelling als je kijkt naar de stand op de FIFA-ranking. We zijn er bijna altijd bij op een EK of WK en dan vind ik dat het een gezonde ambitie is om minimaal bij de laatste vier te eindigen. Ik vind het ook reëel en heb het daarover ook met Bert van Marwijk gehad en hij heeft de doelstelling herhaald.”

“Als we er eerder uitliggen heeft dat geen consequenties”, vervolgt de directeur zijn verhaal. “Beide partijen hebben met het volle verstand de overeenkomst verlengd en dat is gebaseerd op twee uitstekende kwalificatiereeksen en een mooi toernooi in Zuid-Afrika. We kijken naar de langere termijn. Nederland speelt per definitie herkenbaar voetbal met een identiteit en eigen stijl. Als ik kijk naar de rij overwinningen die dit team onder deze bondscoach heeft gemaakt, is er nog niet echt een land dat een juist middel heeft gevonden om ons te bestrijden. Natuurlijk zit er wel eens een wedstrijd tussen die je kan verliezen, maar over het algemeen hebben we de afgelopen jaren alleen maar gewonnen.”

Over de toekomst maakt Van Oostveen zich in ieder geval geen zorgen. “Ik zie dit niet als een laatste kans voor een generatie. Als je kijkt naar het gros van de spelers, dan zitten er genoeg tussen die nog één of misschien wel twee eindtoernooien kunnen meemaken. Daarnaast hebben nieuwe talenten zich aangediend. Sommigen staan er meteen, kijk maar naar Jetro Willems en anderen, zoals Adam Maher, kloppen aan de deur. Het is goed dat deze jongens erbij gehaald worden. Een beetje doorstroming is nooit weg. Dat is de kracht van het Nederlands voetbal.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!