Van Bommel niet meer in Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 20 juni, 2012 | Gepost om 13:20 uur | 164 keer bekeken
Mark van Bommel stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De aanvoerder, die een teleurstellend EK met Oranje beleefde in Polen en Oekraïne, geeft het stokje over aan de nieuwe generatie.

Van Bommel zegt zijn interland-carrière nog niet definitief gedag. “Als de bondscoach in de toekomst een beroep op mij wil doen omdat de omstandigheden daar om vragen, dan stel ik mij beschikbaar. Dan wil ik er zijn.”

De middenvelder gaat komend seizoen spelen bij PSV. Hij vindt dat het tijd is voor een nieuwe generatie bij Oranje. “De tijd is rijp voor talentvolle, jonge spelers. Die zijn er en moeten zich nu op het allerhoogste niveau doorontwikkelen”, zegt Van Bommel op de website van de KNVB.

Van Bommel fungeerde deze maand tijdens het EK in Polen en Oekraïne nog als aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat was de schoonzoon van bondscoach Bert van Marwijk ook twee jaar eerder bij het WK in Zuid-Afrika, toen Oranje de finale haalde. “Het Nederlands elftal is mij altijd dierbaar geweest”, stelde Van Bommel, die zondag in de laatste EK-groepswedstrijd tegen Portugal (1-2) wel op de bank bleef.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!