Van der Gijp: België beter dan Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 juni, 2012 | Gepost om 12:27 uur | 212 keer bekeken
Hij gaat door het leven als een kritische analist, maar over de Belgische nationale ploeg is hij lyrisch. René van der Gijp vindt de Rode Duivels beter dan Oranje.
“Jullie hebben een geweldig elftal”, zegt de 51-jarige ex-speler van Lokeren in Het Nieuwsblad. “Op de een of andere gekke manier is het geloof er niet. En dat kan alleen komen door Italië of Engeland eens met 3-0 te verslaan. Dan weet je dat het echt kan. Anders blijf je maar klootzakken tegen Turkije of Macedonië.”

“Eigenlijk vind ik België beter dan Oranje. Witsel is een fantastische speler. Van der Vaart en Sneijder zijn spelmakers maar ze verdedigen niet, Van Bommel en De Jong komen niet over de middenlijn. Een moderne box-to-box-speler als Witsel hebben wij niet.”

Ook Radja Nainggolan en Kevin De Bruyne kunnen Gijp bekoren. “Achterin heb je nog Kompany, Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld als alternatief. Jezus man, wat een ploeg. En zet Dembélé in de spits, die houdt wel vier man bezig.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!