Van Hanegem: Onbestaanbaar en ongelooflijk

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 juni, 2012 | Gepost om 9:47 uur | 89 keer bekeken
Willem van Hanegem hekelt het gedrag van Robin van Persie. De spits stond enkele minuten na het duel met Denemarken, waarin hij enkele goede kansen liet liggen, vrolijk aan de zijlijn met een telefoon aan zijn oor. “Onbestaanbaar en ongelooflijk.”

Van Hanegem laat in het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen op de nederlaag tegen de Denen. “Ik hoor nu helaas veel mensen mopperen”, begint De Kromme. “Natuurlijk had ik ook gedacht dat we zouden winnen, maar laten we die Denen nu niet afdoen als een stel sukkelaars. Bendtner ja, dat vond ik een klungel, maar voor het overige speelden ze best aardig en ze kregen nog kansen ook. Geen schande dus om er een keer van te verliezen, maar wel totaal onnodig.”

Van Hanegem vond Jetro Willems indruk maken, Wesley Sneijder tegenvallen, Arjen Robben niet zo slecht spelen als anderen zeggen en zag ook dat Mark van Bommel alleen maar met zichzelf bezig was. “Ik had trouwens moeite met de wissels van Bert van Marwijk. Waarom moest Afellay er uit? Had die zo veel verkeerd gedaan? En Nigel de Jong, dat was helemaal niet te begrijpen. Die speelde gewoon sterk. Dan had ik er Van Bommel afgehaald, die was minder dan De Jong en had een gele kaart op zak.”

“Ik had het logisch gevonden als Van Marwijk op het moment dat er wat moest gebeuren, Huntelaar en Narsingh had gebracht en Robben naar links had geschoven en Van Persie er uit had gehaald. Nu ontstaat er een moeilijke situatie voor de trainer. Wisselen in je basisopstelling voor de wedstrijd tegen de Duitsers is eigenlijk gevaarlijk geworden. Hij moet Van Persie nu laten staan, anders kan hij hem net zo goed naar huis sturen. Bovendien geef je die jongen dan het gevoel dat het verlies van zaterdag allemaal zijn schuld is, dat zou onzin zijn.”

Van Hanegem zou bovenal Van Persie in het openbaar aanspreken op zijn gedrag. “Over dat telefoneren meteen na de wedstrijd aan de rand van het veld. Wat voor indruk denkt hij dat zoiets maakt op zijn collega’s en op het publiek. Je hebt net een belangrijke wedstrijd verloren waarin jij een paar interessante kansen laat liggen en dan ga je even staan bellen. Ik vind dat echt onbestaanbaar en ongelooflijk. Van Marwijk mag dat niet accepteren en het kan me verder niet schelen met wie en waarom Van Persie stond te bellen. Dat doe je gewoon niet en ik heb het ook nog nooit iemand zien doen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!