Van Marwijk niet blij met grasmat

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 juni, 2012 | Gepost om 0:33 uur | 79 keer bekeken
Het Nederlands elftal traint zaterdagavond in Kharkiv aan tegen Denemarken. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk trainde vrijdag voor het eerst in het stadion en de spelers en de trainer waren niet tevreden met de grasmat.

Het Nederlands elftal was eerder al gewaarschuwd voor het slechte veld in Kharkiv en maakte daar vrijdag voor het eerst kennis mee. “Te stroef”, oordeelde aanvoerder Mark van Bommel. De middenvelder kreeg bijval van ploeggenoot John Heitinga. “Het houdt niet over”, mopperde de mandekker van Everton.

Ook bondscoach Van Marwijk was niet blij met het veld dat hij aantrof in Kharkiv. “Het gras is gewoon te lang. Het scheelt een paar millimeter, maar dat kan een groot verschil in de wedstrijd betekenen. De UEFA heeft een minimum lengte, korter mag niet. Dat is prima. Maar het moet niet te lang zijn. Dan is snel voetbal, toch ons spel, vrij lastig”, zei hij tegen OnsOranje.nl.

“Ik sprak net met de mensen van het gras hier. Ze hebben beloofd er zaterdag nog wat af te maaien, zodat het lekker kort wordt. Het is ook te stroef. De Denen hebben zelfs een speler verloren tijdens de training hierdoor”, vervolgde Van Marwijk, die teammanager Hans Jorritsma contact laat opnemen met de UEFA. “Hans Jorritsma zal het aan de orde stellen in de bijeenkomst met de UEFA, zaterdagochtend.”

“We spelen hier natuurlijk nog twee keer. Dus het is belangrijk dat dit probleem goed wordt opgelost. Niet alleen voor het duel met Denemarken. We willen dat ze het gras niet alleen maaien, maar ook sproeien”, sloot de bondscoach af. Op de laatste website werd duidelijk dat Ron Vlaar een centraal duo zal vormen met Heitinga, terwijl Jetro Willems als linksback de voorkeur krijgt boven Stijn Schaars.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!