Van Marwijk praat over spitspositie

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 juni, 2012 | Gepost om 17:00 uur | 74 keer bekeken
Bert van Marwijk heeft na de wedstrijd tegen Slowakije (2-0) een gesprek gevoerd met Klaas-Jan Huntelaar over zijn rol bij het Nederlands elftal. Dat vertelde een zichtbaar geprikkelde bondscoach vrijdag op een persconferentie.

Toen het aanwezige journaille Van Marwijk opnieuw bestookte met vragen over de spitspositie, had hij het even gehad. “Wat ik met de spelers bespreek, gaat jullie niets aan, maar ik heb Klaas-Jan gesproken over zijn positie in het elftal én in de selectie”, aldus de bondscoach.

“Maar jullie snappen toch ook wel dat ik hier niet ga vertellen wat ik individueel met spelers bespreek? Of zijn er soms al Kamervragen over gesteld”, zei de bondscoach. “Jullie (het journaille, red.) zoeken het heel ver weg. Dat vind ik heel erg”, zei hij na een vraag die hij als achterdochtig omschreef.

Over het voetbal ging het ook nog even in Hoenderloo. Oranje trainde vrijdag niet ’s avonds, maar in de ochtend. “We hebben lekker getraind. Ik ben ook erg tevreden over het niveau op de training. Het gaat steeds beter. Je moet ook niet vergeten dat de jongens uit allerlei verschillende competities komen. Daar wordt anders getraind en gespeeld. Het heeft altijd even tijd nodig voordat dat weer op onze manier kan.”

“We zijn op de goede weg”, vervolgde Van Marwijk, die de voorbereiding zaterdag afsluit tegen Noord-Ierland. “Of we tijd genoeg hebben weet ik niet, daar denk ik niet over na. Op voorhand wist ik dat we weinig tijd zouden hebben, maar dat is tegelijkertijd ook de uitdaging. Als je de laatste drie wedstrijden bekijkt was het niet geweldig, maar het gaat vooruit.”

Zaterdag 9 juni staat de eerste EK-wedstrijd op het programma als Denemarken de tegenstander is. “Ik verwacht net zo’n wedstrijd als twee jaar geleden op het WK”, aldus Van Marwijk, die zijn ploeg destijds moeizaam zag winnen (2-0). “Zij kijken goed naar ons, maar wij ook naar hun. De ruimtes zullen kleiner worden.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!