V/d Vaart:Voetballend hebben wij meer in huis

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 juni, 2012 | Gepost om 13:36 uur | 77 keer bekeken
Rafael van der Vaart heeft er vertrouwen in dat Oranje de Duitsers woensdag pijn kan doen. De middenvelder denkt niet dat er op voorhand een favoriet aan te wijzen is.

Van der Vaart stelt dat de 3-0 nederlaag bij de laatste ontmoeting met Duitsland – in november vorig jaar – een incident was. “Wij misten drie goede spelers”, blikt de spelmaker van Tottenham Hotspur terug in NUsport. “Tuurlijk hebben zij een goede ploeg, maar als ik de héél goede spelers moet noemen, kom ik uit op drie: Özil, Götze en Schweinsteiger. Ik vind hun verdediging oké, maar niet meer dan dat.”

De achterhoede van Die Mannschaft is het punt waar het Nederlands elftal met zijn aanvallers het verschil kan maken, volgens Van der Vaart. “Voetbal is ook vertrouwen, hè. Dat hebben zij nu volop. Maar ik denk dat wij voetballend meer in huis hebben. We moeten ze achterin pijn kunnen doen”, meent de wisselspeler en reserve-aanvoerder.

Van der Vaart denkt overigens niet dat hij het hele toernooi op de bank zal blijven. “Dat gaat absoluut niet gebeuren”, is hij stellig. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn kans komt. De bondscoach weet ook: als het niet loopt, heb ik een speler achter de hand die heel goed in vorm is.”

Nederland speelt woensdag om 20.45 uur de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland. Na het 1-0 verlies tegen Denemarken is winst gevraagd, maar zelfs bij verlies hoeft het EK niet over te zijn voor Oranje. Dan mogen de Denen eerder op de avond niet gewonnen hebben van Portugal.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!