Voetbal is geen oorlog voor Duitsland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 13 juni, 2012 | Gepost om 9:18 uur | 63 keer bekeken
Bondscoach Joachim Löw van Duitsland weet niet of hij over betere spelers beschikt dan zijn collega Bert van Marwijk. ‘Want jongens als Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Mark van Bommel zijn van wereldklasse’, zei hij vandaag op een drukbezochte persconferentie in het stadion van Metalist Charkov. ‘Maar ik denk dat de beste ploeg wint.’

Voetbal is geen oorlog voor Duitsland
Waar Van Marwijk bijna altijd uitstraalt dat hij een hekel heeft aan ontmoetingen met de internationale media, nam Löw alle tijd om vragen te beantwoorden. Hij reageerde alleen een beetje geïrriteerd op een vraag van een buitenlandse journalist. ‘Voor ons is voetbal geen oorlog’, herhaalde hij tot twee keer toe. ‘Toestanden als met Völler en Rijkaard hebben we achter ons gelaten’, doelde hij op het beruchte spuugincident bij het WK in 1990.

‘De groep zo snel mogelijk beslissen’
Löw is alleen geïnteresseerd in een zege. ‘We willen deze groep zo snel mogelijk beslissen’, zei hij. ‘Het speelt denk ik geen rol dat we in november met 3-0 van Nederland hebben gewonnen. In dat duel ontbraken enkele belangrijke spelers. Ik denk wel dat de druk bij onze tegenstander ligt. Ze hebben het eerste duel verloren, al was dat wel heel onverdiend. Holland moet van ons winnen.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!