Vogts: Verdedigers Nederland te langzaam

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 4 juni, 2012 | Gepost om 17:18 uur | 112 keer bekeken
Het duel tussen Nederland en Duitsland staat pas op woensdag 13 juni op het menu, maar in ons buurland lijkt het de laatste dagen alleen nog maar over de beladen confrontatie te gaan.

Berti Vogts draait er niet om heen als hij de vraag krijgt voorgeschoteld hoe sterk de Nederlandse ploeg is. ‘De verdedigers van Nederland zijn te langzaam’, zegt de 65-jarige bondscoach van Azerbeidjan in Bild.

‘Als Duitsland een hoog tempo hanteert, zullen wij geen problemen hebben om Nederland te verslaan. Duitsland is voor mij topfavoriet, de Duitse ploeg speelt het mooiste en beste voetbal in Europa.’

Karl-Heinz Rummenigge (56), de technische baas van Bayern München en veelvoudig international van Duitsland, is iets voorzichtiger dan Vogts. ‘Het huidige Duitse elftal doet mij denken aan Oranje’, zegt Rummenigge. ‘De Nederlanders speelden ook altijd prachtig voetbal, maar aan het einde van het toernooi stierf de ploeg in schoonheid.’

Matthias Sammer (44), sportief directeur van de Duitse voetbalbond, mist juist die schoonheid bij het huidige Oranje. ‘Bert van Marwijk heeft zijn elftal een beetje aangepast. Oranje speelt niet langer het typische Nederlandse voetbal waar iedereen zo van hield. Het resultaat is heilig. Dat maakt de Nederlanders gevaarlijk. Met Van Persie, Robben en Sneijder heeft de ploeg spelers van wereldklasse. En Mark van Bommel is een echte leider. Al moet ik wel zeggen dat de defensie van Nederland niet zo sterk is als die van Duitsland.’

Thomas Strunz (44), ook al een Europees kampioen van 1996, gelooft niet in Nederland. ‘De druk neemt toe als een land al jarenlang geen titel heeft gewonnen’, zegt de voormalig speler van Bayern München en Stuttgart. ‘Bij Nederland ben ik er lang niet meer zeker van dat ze de groepsfase overleven. Let op Denemarken in groep B. Die ploeg tip ik naast Duitsland als één van de ploegen in de kwartfinale.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!