Van Gaal voorgesteld als nieuwe bondscoach

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 10 augustus, 2012 | Gepost om 12:53 uur | 132 keer bekeken
Zonder gedicht, maar met een goed humeur is Louis van Gaal vrijdagmiddag voorgesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. “Dat ik gevraagd ben is een geweldige uitdaging en een eer.”

De presentatie van Van Gaal liep zoals verwacht uit op een mediaspektakel. De persconferentie werd door drie zenders rechtstreeks uitgezonden en ook de buitenlandse pers liet het niet afweten in Zeist. Bij binnenkomst dreigde Van Gaal met een gedicht. “Want daar zitten jullie natuurlijk op te wachten”, aldus de trainer lachend. “Het mocht helaas niet van de KNVB. Dus, jammer, want het was toepasselijk geweest.”

“Dat ik ben teruggevraagd door de KNVB is een eer. Ik heb tot deze baan eigenlijk maar met twee clubs gesproken, waaronder Liverpool. Ik heb vele kansen gehad om bij fantastische clubs aan de slag te gaan, maar wilde wachten op deze kans”, aldus Van Gaal. “Mooier dan dit kan niet. Hoe moeilijk de klus is met dit Oranje moet ik ervaren.”

Van Gaal heeft de kans laten lopen om met de vorige bondscoach Bert van Marwijk te praten. “Ik wilde onbevooroordeeld beginnen. Hoe de selectie er voor staat is voor mij ook een spannende vraag. Ik wil graag met die jongens praten, maar we moeten zo snel mogelijk naar de toekomst kijken, want we hebben geen tijd.”

“Terugkijken op het EK wil ik niet in het openbaar. Dat gaat een eigen leven leiden. Dat wil ik niemand aandoen. Het is ook niet verstandig, want dat moeten we eerst met de spelers bespreken. Dat gaan we ook op de eerste dag doen”, aldus Van Gaal, die niet van plan is zijn trainingen aan te passen ten opzichte van zijn eerste dienstverband. “Die filosofie staat nog overeind.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!