Oranje wint van Andorra

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 oktober, 2012 | Gepost om 23:55 uur | 267 keer bekeken
Nederland boekte vrijdagavond een plichtmatige zege op Andorra. Het werd 3-0 voor Oranje, dat grote moeite had om door de defensieve muur van Andorra te breken.

Van der Vaart bracht Oranje na zeven minuten op voorsprong met een laag schot. Acht minuten daarna kopte Huntelaar de 2-0 tegen de touwen. Schaken nam kort na rust de 3-0 voor zijn rekening.

Het kan haast niet anders of de trainer van Andorra moet even verrast hebben opgekeken toen hij de opstelling van Oranje onder ogen kreeg. Op het formulier prijkten niet de namen van bijvoorbeeld Robin van Persie of Luciano Narsingh, maar die van debutant Ruben Schaken en de teruggekeerde ‘bannelingen’ Rafael van der Vaart en Nigel de Jong.

De volgepakte Kuip rekende op een avondje juichen tegen het kleine Andorra, dat sinds 2004 geen wedstrijd won en anderhalf jaar geleden voor het laatst een doelpunt maakte. Na zeven minuten konden de handen voor het eerst op elkaar. Aanvoerder Kevin Strootman passeerde op het middenveld twee man en speelde Klaas-Jan Huntelaar aan, die op de rand van de zestien aflegde op Van der Vaart, die op zijn beurt laag in de hoek schoot: 1-0.

Na een kwartier verdubbelde Oranje de voorsprong. Jeremain Lans zette voor vanaf links en de volledig vrijgelaten Huntelaar kopte van dichtbij simpel raak: 2-0. Daar bleef het voor rust bij. Nederland speelde in een te laag tempo om het de hobbyvoetballers van Andorra echt lastig te maken, al kwam Strootman met een schot in de 28ste minuut dicht bij een treffer. In het laatste kwartier van het tweede bedrijf was Nederland niet in staat een kans te creëren.

In de tweede helft had Oranje slechts vier minuten nodig om de score op te voeren. Jeremain Lens zette voor vanaf de linkerkant en de naar binnengekomen Schaken schoot met zijn linkervoet raak: 3-0. Even later bood diezelfde Schaken een bijna niet te missen kans aan Huntelaar, maar de spits gleed in vrije schietpositie onderuit.

Oranje gaat dinsdag op bezoek bij Roemenië. Het duel in Boekarest wordt een absolute topper, beide landen hebben na drie duels negen punten. Roemenië leverde vrijdag namelijk een knappe prestatie door een zege te boeken op bezoek bij Turkije.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!