Strootman: Daar hadden we vooraf voor getekend

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 oktober, 2012 | Gepost om 22:24 uur | 154 keer bekeken
Met twaalf punten uit vier wedstrijden is Oranje uitstekend gestart in het WK-kwalificatietoernooi. “Daar hadden we vooraf voor getekend”, erkende aanvoerder Kevin Strootman dinsdagavond na de ruime zege in en tegen Roemenië (1-4)

“Er komt nu een lange periode aan zonder kwalificatieduels. Dan is het heel goed en heel mooi dat we al vier overwinningen binnen hebben.”

Strootman was met zijn ploeggenoten ingesteld op een zware en lastige wedstrijd. “We wisten dat Roemenië veel vertrouwen had en er in een vol stadion flink tegenaan zou gaan. Daarom hadden we ervoor gekozen iets compacter te spelen en iets meer op de counter te loeren. Dat we in het eerste half uur al op 1-0 en 2-0 kwamen, was natuurlijk wel lekker.”

Na het tweede doelpunt verloor Oranje tot aan de rust de controle over de wedstrijd, zo gaf Strootman toe. “Maar in de tweede helft zijn we niet meer in de problemen gekomen. We pakten het als team heel goed op. Vooral op het middenveld waren we de betere ploeg.”

Strootman gaf toe dat Oranje na de rust bij een stand van 1-3 nog wel goed wegkwam bij een overtreding van Bruno Martins Indi. “Ik dacht dat de scheidsrechter een strafschop zou geven, omdat wij er voor de rust ook een hadden gehad in een soortgelijke situatie. Gelukkig liet hij doorspelen. Dat was niet echt slim van Bruno.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!