Oranje komt niet tot scoren tegen Duitsland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 november, 2012 | Gepost om 22:40 uur | 130 keer bekeken
Het Nederlands elftal besloot woensdagavond een bewogen kalenderjaar met een slaapverwekkend optreden tegen Duitsland. De veertigste aflevering van de klassieker tussen beide buurlanden kon zelden boeien, hetgeen keurig werd vertaald in de einduitslag (0-0).

Als excuus voor het teleurstellende schouwspel mochten beide ploegen een waslijst met blessures overleggen. Zo miste Louis van Gaal de gekwetste Wesley Sneijder, Robin van Persie, Maarten Stekelenburg, Kevin Strootman, Jeremain Lens, Luciano Narsingh en Leroy Fer. Bij de Duitsers ontbraken zelfs nog meer vaste krachten. Bondscoach Joachim Löw kan echter putten uit een groot arsenaal met topvoetballers. Van alle Duitse basisspelers voetbalt alleen Lars Bender (Bayer Leverkusen) dit seizoen niet in de Champions League.

Van Gaal onderstreepte weer eens dat hij in de aanloop van iedere interland opnieuw kijkt welke spelers in de gewenste vorm steken. Doelman Kenneth Vermeer mocht debuteren omdat Tim Krul volgens de bondscoach na zijn armblessure nog niet het niveau heeft wat hem tijdens het eerste kwalificatieduel met Turkije nog basispeler maakte. Dirk Kuijt, aardig op dreef bij Fenerbahce, kreeg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar als eerste vervanger van de gekwetste Van Persie.

Duitsland was de minst slechte ploeg in de volgepakte ArenA. Gelukkig voor de thuisploeg ontpopte John Heitinga zich als een betrouwbare assistent van doelman Vermeer. Hij blokte voor rust inzetten van de kansrijke Mario Götze, Lewis Holtby en Ilkay Gündogan. Oranje kwam in het eerste bedrijf eigenlijk maar tot een fatsoenlijk aanval. Arjen Robben omspeelde keeper Manuel Neuer, maar kwam niet tot scoren.

Het Nederlands elftal merkte dat het tegen Duitsland lastiger voetballen is dan tegen Roemenië en Hongarije, de voornaamste concurrenten in de WK-kwalificatie die op vreemde bodem al met 4-1 werden bedwongen. Zo slaagde Rafael van der Vaart er nu niet in op het middenveld het verschil te maken. Ruben Schaken, geposteerd op de rechterfank, bleek nog niet zo ver als de afwezige Lens en Narsingh.

Van Gaal wisselde in de rust Robben, Heitinga en Ricardo van Rhijn voor Eljero Elia, Stefan de Vrij en Daryl Janmaat. Later mocht ook Marco van Ginkel debuteren en verving Urby Emanuelson nog Van der Vaart. Huntelaar moest zich anderhalf uur verbijten op de bank. Een schrale troost voor de spits was dat het geen wedstrijd voor hem was. De tweede helft telde uiteindelijk twee kansen, keurig verdeeld over beide ploegen. Benedikt Höwedes en Janmaat kwamen niet tot scoren.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!