Vermeer in het doel tegen Duitsland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 november, 2012 | Gepost om 12:21 uur | 164 keer bekeken
Bondscoach Louis van Gaal heeft woensdagavond enkele verrassingen in petto. De keuzeheer kiest voor de oefeninterland tegen Duitsland niet voor Tim Krul in het doel, maar voor Ajacied Kenneth Vermeer. Bij absentie van Robin van Persie was een basisplek voor Klaas-Jan Huntelaar logisch, maar in de punt van de aanval zal volgens De Telegraaf Dirk Kuyt staan.

Bij zijn eerste duel als bondscoach verklapte Van Gaal de basisopstelling tegen België. Deze keer lichtte hij slecht een heel klein tipje van de sluier op. “België was een kennismakingswedstrijd, dit een testwedstrijd. Wie aanvoerder is, zeg ik niet, omdat jullie dan weten dat hij speelt.”

Volgens de ochtendkrant moet dit geïnterpreteerd worden als een basisplaats voor Kuyt, de reserve-aanvoerder van Oranje. Captain Wesley Sneijder is er immers niet bij en ook derde keus Kevin Strootman bleef achter. “Als Kuyt niet speelt, komt er een vierde aanvoerder”, probeerde Van Gaal nog wat te redden. De spits van Fenerbahçe krijgt op links de ballen van Arjen Robben en op rechts staat Ruben Schaken.

Debutant Marco van Ginkel lijkt niet aan de aftrap verschijnen, zoals eerder wel gedacht werd. “Van Ginkel is in mijn ogen een Van Gaalspeler, maar of ik hem gelijk laat debuteren is de vraag”, zei Van Gaal. Waarschijnlijk kiest de oefenmeester voor Ibrahim Afellay. Hij zal een aanvallend middenveld vormen met Rafael van der Vaart, in de rug gesteund door Nigel de Jong.

De defensie ziet er afgezien van Vermeer normaal uit. Rechtsback is Ricardo van Rhijn, linksback staat Bruno Martins Indi. Het centrum wordt bemand door John Heitinga en Ron Vlaar. De wedstrijd in de Amsterdam Arena start om 20.45 uur.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!