Italië komt in blessuretijd nog op gelijke hoogte

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 februari, 2013 | Gepost om 0:01 uur | 183 keer bekeken
Lang, heel lang leek Nederland woensdag op weg naar de eerste oefenzege ooit op Italië. In de blessuretijd moest een verdienstelijk Oranje echter alsnog een treffer incasseren: 1-1.

Met die eindstand mocht Italië niet mopperen, want de ploeg van Cesare Prandelli was 95 minuten de mindere ploeg in de Arena. Een offensief in de slotfase leverden de gasten via Marco Verratti echter een punt op. Jeremain Lens maakte in de eerste helft de Nederlandse treffer. Oranje heeft ook na het twaalfde oefenduel nooit van Italië weten te winnen.

Het was woensdag min of meer de Eredivisie tegen de Serie A. Bij Oranje stonden slechts drie spelers uit het ‘buitenland’ in de basis (Krul, Van Persie, John), terwijl Prandelli bij de Azzurri slechts één speler van buiten de Serie A had opgesteld (Santon). Van Gaal zei vorige week al dat hij de Nederlandse competitie niet lager inschat dan de Italiaanse. Afgaande op de wedstrijd in de Arena kreeg hij gelijk.

De onervaren Oranje-ploeg (gemiddelde leeftijd nog geen 23 jaar) speelde gedisciplineerd, creëerde zelf een drietal goede kansen en gaf amper wat weg. Alleen Mario Balotelli mocht in de eerste helft twee keer vuren, maar beide keren gebeurde dat van buiten het strafschopgebied. Dat het bij rust 1-0 stond voor de jonkies van Van Gaal, was dan ook verdiend.

Na zeventien minuten werd Lens, die vanaf rechts speelde, aangespeeld door Van Persie. De PSV’er gaf de bal hard voor, maar zag dat debutant Adam Maher op Gianluigi Buffon stuitte. Tien minuten later was de cast hetzelfde, maar waren de rollen anders verdeeld. Lens gaf op Van Persie, wiens schot geblokt werd. Maher pikte op en zag Buffon (weer) redden. Voor de AZ-middenvelder zal het een genoegdoening zijn geweest dat hij ook op het hoogste niveau mee kan. Alleen een doelpunt ontbrak aan zijn indrukwekkende debuut.

Na 33 minuten spelen brak Oranje de ban en het was niet verrassend dat Lens de doelpuntenmaker was. Hij pikte een door Andrea Barzagli geblokt schot van Maher op, wipte de bal voor zijn rechterbeen en liet Buffon daarna kansloos: 1-0. De Italiaanse verdedigers appelleerden voor hands bij Lens, maar de Turkse arbiter Çakir wuifde dat weg. Het was daardoor de vijfde Oranje-treffer van Lens in slechts negen interlands.

Na rust verdwenen Robin van Persie en Jordy Clasie uit de ploeg en maakte Jonathan de Guzman zijn debuut en Arjen Robben zijn rentree. Aan het spelbeeld veranderde dat niets: Oranje bleef de ploeg die er wat van wilde maken; Italië loerde op een spaarzame kans. Aanvoerder Kevin Strootman (naast), Lens (redding Buffon) en Robben (redding Buffon) waren dicht bij de tweede Oranje-treffer. Die viel uiteindelijk niet.

In de slotfase gebeurde toch waar lang niemand rekening mee had gehouden. Nadat Pablo Osvaldo al twee kansen om zeep had geholpen, tikte Verratti van dichtbij binnen. Ondanks dat kan bondscoach Louis van Gaal met genoegen constateren dat zijn ploeg prima voor de dag kwam. In maart vervolgt Oranje de jacht op een WK-ticket met wedstrijden tegen Estland en Roemenië.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!