Van Gaal: Grote kans om te winnen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 februari, 2013 | Gepost om 17:25 uur | 139 keer bekeken
Het Nederlands elftal oefent woensdagavond in een opvallend onervaren formatie tegen Italië. Daley Blind en Ola John debuteren in de Amsterdam Arena als basisspeler bij Oranje. Mogelijk krijgt Jonathan de Guzman later in het duel voor het eerst speeltijd.

Van alle basisspelers van het Nederlands elftal hebben alleen Robin van Persie (71) en Kevin Strootman (15) meer dan acht interlands achter hun naam staan. De routinier van Manchester United heeft in zijn eentje zelfs 29 interlands meer gespeeld dan zijn tien ploeggenoten bij elkaar.

Doelman Tim Krul, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Blind vormen de defensie. Het middenveld van Oranje bestaat uit Jordy Clasie, Adam Maher en Strootman. Van Persie voetbalt tussen de vleugelspitsen Jeremain Lens en John.

Ondanks de afwezigheid van twaalf bekende internationals gelooft bondscoach Louis van Gaal in een zege op het sterke Italië. “Maar daarvoor moet iedereen wel net zo goed als bij hun club spelen”, zei de oefenmeester uit Amsterdam. “Dat maakt deze interland spannend.”

Clasie-Maher-Strootman versus Pirlo-Rossi-Montolivo
Met name voor de jonge middenlinie wordt het een test, zij krijgen immers te maken met Pirlo-Rossi-Montolivo. “Nee, geen slecht middenveld van Italië”, oordeelt de keuzeheer in De Telegraaf. “Het wordt niet simpel. Komt bij dat onze drie middenvelders nauwelijks met elkaar hebben samengespeeld.”

“Desondanks is mijn middenveld van Oranje opgewassen tegen Italië. In mijn opinie dan. Het klinkt misschien aanmatigend, maar ik heb vertrouwen in mijn spelers en denk dat ze een grote kans maken om te winnen. Anders zou ik ze niet opstellen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!