Oranje traint op dode spelmomenten

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 maart, 2013 | Gepost om 17:14 uur | 190 keer bekeken
In aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Roemenië besteedde het Nederlands elftal veel aandacht aan dode spelmomenten. Een belangrijk wapen van het Oranje van bondscoach Louis van Gaal.

Op bezoek in Roemenië, waar Nederland afgelopen jaar met 1-4 won, scoorde Oranje drie keer uit een dood spelmoment. Ook tegen Turkije en Hongarije was het Nederlands elftal trefzeker uit zo’n situatie. “Nu we weer tegen Roemenië moeten, heb ik de varianten bij corners en vrije trappen wel laten aanpassen. Dat lijkt me logisch”, zegt bondscoach Van Gaal in het Algemeen Dagblad.

Kevin Strootman gaf onlangs al aan dat dode spelmomenten belangrijk zijn bij Oranje. “We besteden heel veel aandacht aan de dode spelmomenten. Al een paar dagen voor de wedstrijd komen ze aan bod. We krijgen beelden te zien van de tegenstander. Een selectie van de patronen die zij hanteren en beelden die laten zien waar ze kwetsbaar zijn. Daar stemmen wij onze aanpak op af.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!